Finansijski detalji investicije još uvek nisu objavljeni

Integral Venture Partners preuzima 50 odsto udela u Walter ćevabdžinicama

BiznisFirme u fokusuInvesticijeNovacSrbijaU fokusuVesti

18.12.2021 09:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Integral Venture Partners preuzima 50 odsto udela u Walter ćevabdžinicama Integral Venture Partners preuzima 50 odsto udela u Walter ćevabdžinicama
Investiciona kompanija Integral Venture Partners (Integral), saopštila je da je postigla sporazum sa vlasnicima lanca ćevabdžinica Walter, vodećeg lanca ćevabdžinica u Srbiji, o akviziciji... Integral Venture Partners preuzima 50 odsto udela u Walter ćevabdžinicama

Investiciona kompanija Integral Venture Partners (Integral), saopštila je da je postigla sporazum sa vlasnicima lanca ćevabdžinica Walter, vodećeg lanca ćevabdžinica u Srbiji, o akviziciji 50 odsto udela u biznisu sa ciljem da proširi poslovanje i koncept brenda na susedne zemlje.

Kako piše eKapija, Integral je kompanija koja je usmerena na investicije u zemljama centralne i jugoistočne Evrope. Njeni fondovi su podržani od strane vodećih investitora, a Integral posluje iz centrala u Londonu, Budimpešti i Beogradu.

Kako su iz Integrala istakli, Walter, osnovan 2003. godine, je najveći lanac ćevabdžinica u Srbiji, sa 20 restorana u Beogradu i četiri u drugim gradovima u Srbiji. Koncept Waltera se zasniva na ponudi omiljene lokalne hrane – ćevapa – koji se služe u brzim restoranima, a konzumiraju ih ljudi iz različitih demografskih grupa i geografskih oblasti u jugoistočnoj Evropi.

Dodaju i kako je namera Integrala da pomognu Walteru da nastavi da se širi po Srbiji, a zatim i van njenih granica, u druge zemlje Balkana, u kojima vlada sličan ukus i kultura ishrane. Paralelno sa tim, Integral će raditi zajedno sa menadžmentom kompanije i osnivačima kako bi nastavio da podiže nivo delatnosti, u skladu sa najboljim standardima industrije koje važe u pan-evropskim lancima restorana.

Iz Integrala su naglasili da ova transakcija nije predmet bilo kakvih regulatornih potvrda, i očekuje se da će biti sprovedena u prvoj polovini januara. Finansijski detalji investicije još uvek nisu objavljeni.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...