Multinacionalna kompanija procenjuje zaradu na oko 750 miliona evra

Investcorp sprema prodaju italijanskog brenda Dainese

NovacVesti

1.12.2021 10:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Investcorp sprema prodaju italijanskog brenda Dainese Investcorp sprema prodaju italijanskog brenda Dainese
Multinacionalna investiciona kompanija Investcorp se sprema da proda italijanski brend motociklističke odeće Dainese, a firma s tradicijom dugom skoro 50 godina, koju promoviše motociklistički... Investcorp sprema prodaju italijanskog brenda Dainese

Multinacionalna investiciona kompanija Investcorp se sprema da proda italijanski brend motociklističke odeće Dainese, a firma s tradicijom dugom skoro 50 godina, koju promoviše motociklistički trkač Valentino Rosi (Valentino Rossi), mogla bi da bude procenjena na oko 750 miliona evra, izveštava Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Kompanija Investcorp, koji ima istoriju poslovanja s luksuznim brendovima kao što su Gucci i Tiffany, angažovala je Lazard da pokrene proces prodaje italijanske kompanije početkom 2022. godine, izjavio je za britansku agenciju izvor koji je želeo da ostane neimenovan.

Multinacionalni investitor Investcorp, koji je preuzeo kontrolu nad italijanskim brendom 2014. godine za 130 miliona evra, namerava da inkasira oko 750 miliona evra od prodaje, a ako uspe, mogao bi da zaradi skoro šest puta više nego što je uložio u kupovinu.

Iz kompanija Dainese i Intercorp britanska agencija nije dobila komentar.

Investcorp, koji je do kraja prve polovine ove godine upravljao imovinom vrednom 37,6 milijardi dolara, ostvario je više od osam akvizicija ove godine preko svog fonda privatnog kapitala i tehnološkog fonda u čijem su fokusu evropska tehnološka preduzeća.

Pod vlasništvom kompanije Investorp, Dainese je utrostručio zaradu iz osnovne delatnosti i diverzifikovao asortiman proizvoda nudeći i zaštitnu opremu za zimske sportove, biciklizam i jahanje.

Kompanija, osnovana 1972. godine u severoistočnom italijanskom gradu Kolćereza u blizini Vićence, takođe se svrstava među vodeće proizvođače zaštitnih kaciga na tržištu motocikala preko svog brenda AGV.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...