ITALIJA SPREMILA NOVI PAKET MERA Kompanijama više od 400 milijardi evra

SvetVesti

7.4.2020 11:49 Autor: Ljiljana Begović 2

ITALIJA SPREMILA NOVI PAKET MERA Kompanijama više od 400 milijardi evra ITALIJA SPREMILA NOVI PAKET MERA Kompanijama više od 400 milijardi evra
Italijanska vlada odobrila je finansijski paket od više od 400 milijardi evra za pomoć kompanijama pogođenim krizom izazvanom epidemijom korona virusa. Ova uredba, zajedno... ITALIJA SPREMILA NOVI PAKET MERA Kompanijama više od 400 milijardi evra

Italijanska vlada odobrila je finansijski paket od više od 400 milijardi evra za pomoć kompanijama pogođenim krizom izazvanom epidemijom korona virusa. Ova uredba, zajedno sa paketom usvojenim u martu, omogućiće bankama da ponude kredite u ukupnoj vrednosti od 750 milijardi evra kako bi se sprečio kolaps treće ekonomije evrozone.

“Ne mogu da se setim da su u istoriji naše Republike usvojene tako snažne mere za finansiranje naše privrede”, izjavio je na kraju sastanka vlade premijer Đuzepe Konte (Giuseppe Conte), javio je Reuters, a preneo Tanjug. Italija je jedna od zemalja koje su najteže pogođene epidemijom korona virusa, sa više od 16.500 umrlih.

Vlada je usvojila oštre mere za borbu protiv epidemije, koje će biti na snazi najmanje do posle Uskrsa, odnosno 13. aprila. Procenjuje se da bi ove godine pad BDP-a mogao da iznosi čak šest odsto, a da deficit u budžetu skoči na četiri odsto.

Conte je nagovestio mogućnost olakšavanja restrikcija posle Uskrsa. “Želimo da donesemo mere koje će omogućiti našoj zemlji da ponovo krene snažno, nadoknadi izgubljeno i da delujemo na najbolji mogući način”, rekao je italijanski premijer.

  • MARKO7

    31.1.2022 #1 Author

    Treba otvoriti firmu u italiji

    Odgovori

  • GINKO

    29.6.2022 #2 Author

    Kako se bore za svoje građane, svaka im čast

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...