CRNOGORSKA AVIO-KOMPANIJA DOBILA NOVO RUKOVODSTVO

Izabran izvršni direktor i članovi Odbora u „To Montenegro“

BiznisRegionTurizamVesti

5.2.2021 09:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Izabran izvršni direktor i članovi Odbora u „To Montenegro“ Izabran izvršni direktor i članovi Odbora u „To Montenegro“
Izvršni direktor nove nacionalne avio-kompanije „To Montenegro“ je Predrag Todorović, objavio je na svom Twitter nalogu ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić. Crnogorska... Izabran izvršni direktor i članovi Odbora u „To Montenegro“

Izvršni direktor nove nacionalne avio-kompanije „To Montenegro“ je Predrag Todorović, objavio je na svom Twitter nalogu ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Crnogorska Vlada je izabrala i članove Odbora direktora kompanije, a to su Filip Radulović, Nebojša Vuksanović, Milovan Milić, Goran Đurović i Pavle Tripković.

„Izabrano rukovodstvo nove nacionalne avio kompanije – sjajne biografije i meritokratija su garant uspeha. Vraćamo crnogorsku pamet iz sveta – Predrag Todorović, CEO nove kompanije, i ostali članovi tima će do leta ponovo učiniti CG dostupnom. To Montenegro“, napisao je Spajić.

Iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja istakli su da su na ključne pozicije imenovani pojedinci koji su ostvarili izvrsne poslovne rezultate i koji su spremni da prihvate izazove i daju svoj puni doprinos stvaranju novog nacionalnog brenda.

„Vlada je svojim izborom još jednom dokazala da aktivno radi na povratku kvalifikovanog kadra iz inostranstva“, navodi se u saopštenju.

Kako je precizirano, Todorović ima više od deset godina ekspertskog i konsultantskog iskustva u evropskoj avijaciji. Osam godina je radio na rukovodećim pozicijama u „Pro Sky France“, kompaniji koja iznajmljuje avione širom sveta, a prethodne dve godine proveo je u kompaniji „CitizenPlane“. Učestvovao je i u formiranju francuskog predstavništva „Air-Brokera“. Todorović poseduje dve magistrature i govori četiri strana jezika, navedeno je u saopštenju, prenosi Pobjeda.

Za člana odbora direktora izabran je Filip Radulović koji je, kako je navedeno, radno iskustvo sticao u nekoliko svetski poznatih kompanija kao što su Illuminu, Tesla i ChargePoint, koje su lideri u svojim sektorima, biotehnologiji, automobilskoj industriji i zelenoj energiji. Bio je menadžer projekata, ali i menadžer za nabavku materijala u Tesla, Inc.

Član odbora direktora je i Nebojša Vuksanović koji ima više od osamnaest godina radnog iskustva u finansijskom, bankarskom, telekomunikacionom i osiguravajućem sektoru, od čega više od petnaest godina na rukovodećim pozicijama. Vuksanović poseduje i značajno iskustvo u sektoru startupa i inovacija, istakli su iz Ministarstva finansija.

Još jedan član odbora je i Milovan Milić, dugogodišnji pilot sa značajnim međunarodnim iskustvom. U svojoj bogatoj biografiji, pokrivao je i rukovodeće pozicije u Montenegro Airlines, gde je stekao iskustvo i do srži upoznao crnogorsko i regionalno tržište avijacije, piše u saopštenju.

Goran Đurović, koji ima dvadeset i jednu godinu radnog iskustva na rukovodećim pozicijama, izabran je za četvrtog člana odbora direktora. Osoba je koja je aktivno učestvovala u unapređenju poslovanja i razvoju kompanije koja danas broji više od 150 zaposlenih.

Peti član odbora direktora je Pavle Tripković, pravnik sa bogatim iskustvom kako u advokaturi, tako i na rukovodećim pozicijama u oblasti korporativnog prava. Tokom svoje profesionalne karijere, dugi niz godina je sarađivao na značajnom broju projekata sa advokatskom kancelarijom „Vitale&Partners“, iz Italije, koja je jedan od lidera u Evropi u oblasti avionskog prava, precizirano je u saopštenju.

Odabrani kandidati su tokom svojih karijera pokrivali najodgovornije pozicije u kompanijama u kojima su radili.

Važno je naglasiti da svi oni dolaze iz različitih sektora, kao i da imaju različite obrazovne kvalifikacije, što će biti od posebnog značaja za dalji razvoj novog nacionalnog avio prevoznika.

Montenegro airilnes avion
Foto: Printscreen youtube

Podsetimo, Vlada Crne Gore ugasila je avio-kompaniju Montenegro Airlines jer nije uspela da pronađe zakonito rešenje kako bi ona opstala, i osnovala novu kompaniju sa državnim kapitalom, To Montenegro.

Montenegro Airlines je imao dug od 15,2 miliona evra i Poreska uprava Crne Gore blokirala je račun, a kompanija nije mogla da vrati dug.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...