loše vesti za kompaniju Toyota

Japanskog džudistu udario samohodni minibus na Paraolimpijskim igrama

Hi-techLifestyleSvetVestiZanimljivosti

30.8.2021 20:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Japanskog džudistu udario samohodni minibus na Paraolimpijskim igrama Japanskog džudistu udario samohodni minibus na Paraolimpijskim igrama
Kompanija Toyota je uputila zvanino izvinjenje jer je njen električni samohodni minibus e-Palette udario paraolimpijskog džudistu u olimpijskom selu i izlavila da je privremeno... Japanskog džudistu udario samohodni minibus na Paraolimpijskim igrama

Kompanija Toyota je uputila zvanino izvinjenje jer je njen električni samohodni minibus e-Palette udario paraolimpijskog džudistu u olimpijskom selu i izlavila da je privremeno obustavila svoj servis promovisan tokom Paraolimpijade.

Japanski sportista, Aramicu Kitazono neće moći da se takmiči u kategoriji do 81. kilograma težine ovog vikenda, nakon što je zadobio posekotine i modrice pošto ga je udarilo Toyotino vozilo bez šofera. Njegove povrede dovele su do lične intervencije predsednika kompanije Toyota, Akia Tojode (Akio Toyode), piše The Guardian.

„Žao nam je što je ova nesreća zabrinula mnoge ljude“, rekao je Tojoda. Kao deo svog sponzorstva Paraolimpijskih igara u Tokiju 2020, Toyota je predstavljala svoja autonomna vozila kroz zvaničnu uslugu prevoza, koja je radila non-stop u olimpijskom selu, u kojem su smešteni takmičari.

Međutim, desio se incident kada se jedan od samohodnih minibusa udaljio od raskrsnice i prošao kroz pešački prelaz dok je Kitazono, sportista sa oštećenim vidom, koračao preko njega. Tokijska policija saopštila je da su im operateri vozila rekli da su „bili svesni da se tu kreće određena osoba, ali su mislili da će ona na vreme shvatiti da autobus dolazi i da će prestati da prelazi ulicu“, prenosi Asahi Shimbun.

Kitazonov trener, Jošiasu Endo, rekao je za Japan Times da se tridesetogodišnji sportista dobro oporavlja.

„Sprovešćemo temeljnu istragu o uzroku nesreće i nastavićemo blisku koordinaciju sa Organizacionim odborom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju kako bismo sprečili bilo kakve incidente u budućnosti“, zaključila je kompanija Toyota u saopštenju za javnost.

Prevoz minibusevima e-Palette nastavljen je danas, uz „angažovanje većeg broja pomoćnog osoblja“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...