predsednik Srbije najavio i uklanjanje 10 odsto divlje gradnje

Jeftinija legalizacija za oko 2,5 miliona bespravnih objekata

SrbijaVesti

27.7.2021 13:05 Autor: Miljan Paunović 0

Jeftinija legalizacija za oko 2,5 miliona bespravnih objekata Jeftinija legalizacija za oko 2,5 miliona bespravnih objekata
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da postoji namera da se sprovede puna i jeftina legalizacija oko 2,5 miliona bespravnih objekata, ali i da... Jeftinija legalizacija za oko 2,5 miliona bespravnih objekata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da postoji namera da se sprovede puna i jeftina legalizacija oko 2,5 miliona bespravnih objekata, ali i da će oko 10 odsto njih morati da bude uklonjeno, jer ne mogu da se legalizuju.

Na pitanje novinara da li će se dekretom rešiti legalizacija i da li je katastarska legalizacija model po kojem se stavlja tačka na taj problem, Vučić je rekao da se priprema legalizacija i da će se tek videti na koji način će država pokušati jednom zauvek da reši taj problem.

Dodao je da tu ima dosta problema i da je u prethodnih pet godina legalizovano oko 250.000 objekata, što je užasno mali broj, ali i najveći uspeh do sada, prenosi Tanjug.

„Želimo punu i jeftinu legalizaciju, da ljudi plaćaju porez na imovinu, nama nisu potrebni jednokratni i brzi prihodi, ne želimo da to bude izvor korupcije za lokalne funkcionere. Želimo da imamo prijavljene objekte i da skoči cena tim objektima i da imaju koristi njihovi vlasnici. Ipak, postoji 10 odsto objekta koje nije moguće legalizovati i koji će morati da budu uklonjeni“, naveo je Vučić.

Kaže da će država moći da naplati mnogo više poreza kada ti objekti budu prijavljeni.

„Od 2,5 miliona objekata, da imate dva miliona miliona novoprijavljenih objekata, to je ogroman uspeh uz istu visinu poreza“, dodao je Vučić.

Istakao je da će građani imati veliku korist jer će moći da prave normalne kupoprodajne ugovore za svoje objekte i neće imati nikakav problem sa državom.

„Ima mnogo problema u strukturi sistema, kako da se to izvede, ali verujem da ćemo uspeti to da uradimo“, dodao je Vučić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...