Šolc i Lindner predložili novog predsednika nemačke centralne banke

Joakim Nagel kandidat za novog predsednika Bundesbanka

BankeEUNovacVesti

20.12.2021 14:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Joakim Nagel kandidat za novog predsednika Bundesbanka Joakim Nagel kandidat za novog predsednika Bundesbanka
Nemački kancelar Olaf Šolc (Olaf Scholz) i ministar finansija Kristijan Lindner (Christian Lindner) predložili su bivšeg člana upravnog odbora nemačke centralne banke Bundesbank Joakima... Joakim Nagel kandidat za novog predsednika Bundesbanka

Nemački kancelar Olaf Šolc (Olaf Scholz) i ministar finansija Kristijan Lindner (Christian Lindner) predložili su bivšeg člana upravnog odbora nemačke centralne banke Bundesbank Joakima Nagela (Joachim Nagel) za novog predsednika te institucije.

„Uzimajući u obzir rizike od inflacije, značaj monetarne politike orijentisane ka stabilnosti raste. Nagel je osoba sa velikim iskustvom koja će za Bundesbank osigurati kontinuiranu politiku“, objavio je Lindner na svom Twitter nalogu, piše Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Nagel, koji je šest godina od ukupno 17, koliko je proveo radeći u toj finansijskoj instituciji, bio član upravnog odbora Bundesbanke, zamenio bi na mestu predsednika nemačke centralne banke Jensa Vajdmana (Jens Weidmann), koji je u oktobru najavio ostavku do kraja godine iz ličnih razloga.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...