OBOLELA JOŠ 81 OSOBA, ukupno 384 zaraženih korona virusom

IzdvajamoSrbijaVesti

25.3.2020 15:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U Srbiji su u sredu do 15 sati, prema podacima Ministarstva zdravlja, registrovane 384 osobe zaražene korona virusom, što je za 81 više nego...

U Srbiji su u sredu do 15 sati, prema podacima Ministarstva zdravlja, registrovane 384 osobe zaražene korona virusom, što je za 81 više nego prethodnog dana. Od utorka do danas testirani su uzorci 245 osobe od kojih je 81 pozitivno i 164 negativno na novi korona virus.  Do sada je u nacionalnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana ukupno 1.161 osoba.

Prema podacima od utorka, među zaraženima su i dve bebeod kojih je jedna od njih, stara 28 dana, nalazi u bolnici „Dragiša Mišović“. Druga beba koja je pozitivna na korona virus nije imala nikakve tegobe niti komplikacije i nalazi se u kućnoj izolaciji.

U Srbiji su od početka epidemije korona virusa početkom marta do danas preminule četiri osobe. Kao mere zaštite od ovog virus uvedeni su vanredno stanje i policijski čas, zatvorene granice, zabranjen rad kafića i restorana, otkazane sve kulturne i sportske manifestacije, zatvorene vrtići, škole i fakulteti. Zabranjeno je okuplje nje na javnim mestima, a građanima se sugerišu upotreba zaštitnih maski i pojačane higijenske mere.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...