JOŠ 81 PROIZVOD DOBIO ŽIG ČUVARKUĆA Prvi put konkurisale kompanije koje se bave proizvodnjom hemijskog i građevinskog materijala

PreduzetnikSrbijaVesti

16.10.2020 14:10 Autor: Ljiljana Begović 1

JOŠ 81 PROIZVOD DOBIO ŽIG ČUVARKUĆA Prvi put konkurisale kompanije koje se bave proizvodnjom hemijskog i građevinskog materijala JOŠ 81 PROIZVOD DOBIO ŽIG ČUVARKUĆA Prvi put konkurisale kompanije koje se bave proizvodnjom hemijskog i građevinskog materijala
Pravo na žig Čuvarkuća, potvrđeno je za 81 proizvod tekstilne, prehrambene kao i za prve proizvode srpske građevinske i hemijske industrije. Iz Privredne komore... JOŠ 81 PROIZVOD DOBIO ŽIG ČUVARKUĆA Prvi put konkurisale kompanije koje se bave proizvodnjom hemijskog i građevinskog materijala

Pravo na žig Čuvarkuća, potvrđeno je za 81 proizvod tekstilne, prehrambene kao i za prve proizvode srpske građevinske i hemijske industrije.

Iz Privredne komore Srbije navode da su za žig Čuvarkuća prvi put konkurisali proizvodi hemijske i industrije građevinskog materijala. Pravo na žig osvojili su blokovi i crep firmi „AD Polet“ i „Vinerberger“.

Ovo pravo je potvrđeno i za 17 proizvoda kompanije „Tekstil“,  tri proizvoda kompanije „Delez“ stvorena u saradnji sa lokalnim proizvođačima. Pravo na žig dobili su i po jedan proizvod „Rubina“, „Podruma Lukić“ i „PIK Bečeja“.

Za svojih osam proizvoda žig je dobila kompanija „Sunoka“, sedam kompanija „Vrtlari“, tri proizvoda firme „Hof“, šest „Heineken Srbija“, tri „Delikos“ i 20 „Polet-keramike“.

Foto: Tanjug

Sekretar Udruženja za građevinsku industriju Privredne komore Srbije Ivana Vuletić kaže da je važno što su prve čuvarkuće ovog sektora proizvodi renomiranih kompanija. Ona navodi da su to kompanije sa tradicijom na domaćem tržištu, čije poslovanje je dodatno unapređeno i stranim investicijama.

Vuletić je pozvala i ostale firme građevinskog sektora da se prijave, jer će žig Čuvarkuća biti dodatna potvrda kvaliteta proizvoda, kako za individualnu gradnju, tako i za izvođače velikih građevinskih projekata, prenosi Tanjug.

Predstavnici kompanija „Polet-keramika“, „DOO Novi Bečej“ i „AD Polet“, očekuju da će zahvaljujući žigu Čuvarkuća, njihovi proizvodi, kao proizvodi domaćeg porekla, dobiti tretman kakav zaslužuju u projektima koje finansira ili sufinansira država.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...