JOŠ OSAM HRVATSKIH GRADOVA POKRIVENO 5G MREŽOM Milion stanovnika ima bolji pristup internetu

Hi-techLifestyleRegionVesti

3.12.2020 12:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

JOŠ OSAM HRVATSKIH GRADOVA POKRIVENO 5G MREŽOM Milion stanovnika ima bolji pristup internetu JOŠ OSAM HRVATSKIH GRADOVA POKRIVENO 5G MREŽOM Milion stanovnika ima bolji pristup internetu
Hrvatski telekom (HT) saopštio je da je 5G mrežom pokrio još osam gradova u Hrvatskoj, tako da je ta mreža komercijalno dostupna u 14... JOŠ OSAM HRVATSKIH GRADOVA POKRIVENO 5G MREŽOM Milion stanovnika ima bolji pristup internetu

Hrvatski telekom (HT) saopštio je da je 5G mrežom pokrio još osam gradova u Hrvatskoj, tako da je ta mreža komercijalno dostupna u 14 gradova i pokriva milion stanovnika.

Kako se navodi, novi gradovi u kojima je komercijalno dostupna 5G mreža HT su Đakovo, Našice, Požega, Varaždin, Vinkovci, Virovitica, Vukovar i Županja, čime je njihov broj, a nakon prvih šest gradova u kojima je početno, pre mesec dana, puštena u komercijalni rad ta mreža, povećan na 14.

Prethodno su HT 5G mrežom pokriveni Zagreb, Split, Rijeka, Osijek i Samobor.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Posebno se naglašava da 5G tehnologija omogućava brži i bolji pristup internetu, brži odziv mreže te značajno veću povezanost velikog broja uređaja, što je, kako ističu u HT, preduslov za dalji razvoj pametnih industrija, modernih gradova i društva budućnosti.

U HT očekuju da će 5G mreža kao nova inovativna platforma omogućiti punu digitalizaciju u području proizvodnje, logistike i poljoprivrede, ali i dalji razvoj digitalnih usluga za javnu upravu i zdravstvo.

Posebno se naglašava da je za korišćenje ove mreže potrebno da se nalazite na području pokrivenosti 5G mrežom i da imate 5G kompatibilan uređaj.

Tagovi
HRVATSKA
  • Lolek

    25.2.2022 #1 Author

    Pa kad su cipovani lakse se konektuju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...