uz nju u paketu dobija još jedan brod

Kakva je Bezosova jahta vredna pola milijarde dolara?

LifestyleLuksuzSvetVesti

12.5.2021 18:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Kakva je Bezosova jahta vredna pola milijarde dolara? Kakva je Bezosova jahta vredna pola milijarde dolara?
Osnivač Amazona i najbogatiji čovek na svetu Džef Bezos (Jeff Bezos), budući je vlasnik megajahte, koju je kupio za 500 miliona dolara, gotovo dvostruko... Kakva je Bezosova jahta vredna pola milijarde dolara?

Osnivač Amazona i najbogatiji čovek na svetu Džef Bezos (Jeff Bezos), budući je vlasnik megajahte, koju je kupio za 500 miliona dolara, gotovo dvostruko više od cene koju je platio za kupovinu novina Washington Post 2013. godine, prenosi Independent.

Iako su detalji o luksuznom plovilu uglavnom prikriveni, jahta od približno 127 metara dužine je toliko velika, da uz nju ide još jedna manja jahta, kao i heliodrom na palubi, izveštava Bloomberg.

Razvio ga je holandski proizvođač jahti Oceanco, nazvan je projektom Y721 i ima nekoliko paluba, zajedno sa tri ogromna jarbola. Kako se ističe, to najveća jedrilica izgrađena u Holandiji, a trebalo bi da bude završena sledećeg meseca, skoro dve godine nakon što je naručena.

Iako su troškovi jahte za mnoge nezamislivi, iznos je samo delić ukupnog Bezosovog bogatstva, koje trenutno iznosi 191 milijardu dolara. Prema Bloomberg-ovom indeksu milijardera, Bezos je zaradio oko 75 milijardi dolara samo tokom 2020. godine, dok se čitav svet borio protiv pandemije.

Prema izveštaju koji su objavili Institut za političke studije i udruženja Amerikanci za pravičnost poreza, američki milijarderi su kolektivno povećali svoje bogatstvo za 1.100 milijardi dolara tokom pandemije, što ih je učinilo 40 odsto bogatijima nego što su bili pre nego što je pandemija započela.

Iako Covid-19 nije bio faktor kada je Bezos uložio bogatstvo u superjahtu, Bloomberg-ova analiza pokazala je da je tržište luskuznih brodova posebno poraslo tokom pandemije, te da njihova tražnja u ovom trenutku prevazilazi kapacitete proizvođača.

  • Anna

    15.5.2021 #1 Author

    Nadam se da ćemo uskoro videti slike jahte.

    Odgovori

  • Tina

    16.5.2021 #2 Author

    Ovde je rec vise o njegovom bogatstvu, nego o samoj jahti

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...