KAPITALNA ULAGANJA U VOJVODINI Konkursi za infrastrukturne projekte vredni 3,27 milijardi dinara

InvesticijeNovacSrbijaVesti

15.1.2021 13:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

KAPITALNA ULAGANJA U VOJVODINI Konkursi za infrastrukturne projekte vredni 3,27 milijardi dinara KAPITALNA ULAGANJA U VOJVODINI Konkursi za infrastrukturne projekte vredni 3,27 milijardi dinara
Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine objavila je pet novih javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda,... KAPITALNA ULAGANJA U VOJVODINI Konkursi za infrastrukturne projekte vredni 3,27 milijardi dinara

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine objavila je pet novih javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, osnovnog obrazovanja i vaspitanja, i razvoja sporta ukupne vrednosti od oko 3,27 milijardi dinara

Kako je navedeno, za razvoj i unapređenje saobraćajne infrastrukture u opštinama i gradovima na teritoriji Vojvodine obezbeđeno je oko 2,1 milijarda dinara, i to za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih saobraćajnica, uključujući i biciklističke staze.

Foto: Tanjug

Još 402 miliona dinara obezbeđeno je za projekte u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, i to za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i sanaciju sistema za vodosnabdevanje, pripremu vode za piće, prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda.

Za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i sanacije sportskih objekata u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine, uključujući i školske sportske objekte, obezbeđeno je 497 miliona dinara.

Još 73,8 miliona dinara namenjeno je za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i sanacije objekata ustanova osnovnog obrazovanja i vaspitanja u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine.

Ukupno 193 miliona dinara namenjeno je za projekte stvaranja povoljnijih uslova za poslovanje malih i srednjih preduzeća, kao i povećanje zapošljavanja u Vojvodini.

Svi javni konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata trajaće do 4. februara 2021. godine, do 16:00 časova, navodi se u saopštenju Uprave za kapitalna ulaganja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...