pojačani napori za otvaranje finansijskog sektora

Kina želi više stranih banaka i osiguravajućih društava

SvetVesti

21.7.2021 17:12 Autor: Miljan Paunović 0

Kina želi više stranih banaka i osiguravajućih društava Kina želi više stranih banaka i osiguravajućih društava
Kina će nastaviti sa otvaranjem svog finansijskog sektora i unapređenjem procedura za ulazak stranih banaka i osiguravajućih društava na domaće tržište, saopštila je vlada... Kina želi više stranih banaka i osiguravajućih društava

Kina će nastaviti sa otvaranjem svog finansijskog sektora i unapređenjem procedura za ulazak stranih banaka i osiguravajućih društava na domaće tržište, saopštila je vlada u Pekingu.

Takođe će poboljšati propise o prekograničnim transakcijama između roditeljskih finansijskih institucija u inostranstvu i njihovih podružnica u Kini, navela je vlada u saopštenju ne iznoseći detalje, piše Tanjug pozivajući se na Reuters.

Dalje se dodaje da će vlasti raditi i na poboljšanju svog makro-prudencijalnog okvira za praćenje sistemskih finansijskih rizika, kao i da će Kina održavati stabilnim kurs juana.

Kina je pojačala napore za otvaranje svog finansijskog sektora kako bi podržala privlačenje više stranih investicija i poduprla rast ekonomije, zbog razdora sa Sjedinjenim Američkim Državama, navodi britanska agencija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...