KINESKA INTERNET KOMPANIJA PRETEKLA FACEBOOK PO TRŽIŠNOJ VREDNOSTI Firma Tencent „teška“ 670 milijardi dolara

Hi-techLifestyleSvetVesti

28.7.2020 14:07 Autor: Vladimir Jokanović 2

KINESKA INTERNET KOMPANIJA PRETEKLA FACEBOOK PO TRŽIŠNOJ VREDNOSTI Firma Tencent „teška“ 670 milijardi dolara KINESKA INTERNET KOMPANIJA PRETEKLA FACEBOOK PO TRŽIŠNOJ VREDNOSTI Firma Tencent „teška“ 670 milijardi dolara
Kineska kompanija „Tencent Holdings“ postala je tržišno najvredniji operater društvenih mreža u svetu, pretekavši američki Facebook. „Tencent“ je takođe rangiran kao sedma najvrednija svetska... KINESKA INTERNET KOMPANIJA PRETEKLA FACEBOOK PO TRŽIŠNOJ VREDNOSTI Firma Tencent „teška“ 670 milijardi dolara

Kineska kompanija „Tencent Holdings“ postala je tržišno najvredniji operater društvenih mreža u svetu, pretekavši američki Facebook. „Tencent“ je takođe rangiran kao sedma najvrednija svetska kompanija.

Tržišna vrednost „Tencenta“ dostigla je vrednost od 670 milijardi dolara, u odnosu na tržišnu vrednost „Facebooka“ od 657,8 milijardi dolara, prenosi South China Morning Post.

„Tencent“ je tokom ove godine uvećao vrednost za 44 odsto na berzi u Hong Kongu, a „Facebook“ za 14 odsto u Njujorku. „Tencent“ razvija internet igrice i društvenu platformu WeChat, koja je treća aplikacija po broju korisnika u svetu, sa više od milijardu ljudi koji je koriste.

Američke tehnološke i internet kompanije već dugo su svetski lideri, ali kineske rastuće kompanije zahvaljujući inovacijama, razvoju digitalnog plaćanja, elektronske trgovine, 5G mreže i video igrica, dostižu najviši nivo, pa se očekuje da će ih biti sve više u prvih 10 ili u prvih 100 najvrednijih.  

Osnivač kompanije „Tencent“ Poni Ma Huateng, najbogatija je osoba u Kini i 20. najbogatiji na planeti sa kapitalom od 52,2 milijarde dolara, prema listi Bloomberga.

  • SUNCOKRET

    2.3.2022 #1 Author

    Pretekla je njih Kina u svemu zato i prave sve ove sukobe.

    Odgovori

  • JANA

    6.7.2022 #2 Author

    Kina – 1.400MILIJARDI STANOVNIKA napsram Amerike od 350mikiona …glupo je i porediti trzisnuu vrednost FB …i Tencenta ,za nas Evropljane totalna nepoznanica alinza Kineze jako popularna

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...