KINESKI STRUČNJACI U ITALIJI Obavezna izolacija lakših slučajeva

SvetVesti

30.3.2020 17:20 Autor: Ljiljana Begović 0

KINESKI STRUČNJACI U ITALIJI Obavezna izolacija lakših slučajeva KINESKI STRUČNJACI U ITALIJI Obavezna izolacija lakših slučajeva
Grupa kineskih stručnjaka koja se nalazi u Italiji da bi pomogla ovoj zemlji u borbi protiv korona virusa, predložila je da se sprovede masovna... KINESKI STRUČNJACI U ITALIJI Obavezna izolacija lakših slučajeva

Grupa kineskih stručnjaka koja se nalazi u Italiji da bi pomogla ovoj zemlji u borbi protiv korona virusa, predložila je da se sprovede masovna izolacija, odnosno da se svi zaraženi sa blagim simptomima stave u karantin.

Istu grešku napravili su kinezi početkom epidemije u njihovoj zemlji, kada su lečili u bolnicama samo ozbiljne slučajeve dok su pacijente sa blagim simptomima slali kućama, kako bi smanjili pritisak na zdravstveni sistem Vuhana. Ali tada se nije znalo da je COVID 19 toliko zarazan i da čak i oni sa blagim ili nikakvim simptomima mogu da šire zarazu.

Italijanski dnevnik  Corriere della Sera objavio je podatke policije da je više od 50 potvrđenih slučajeva koji se nalaze u kućnoj izolaciji proteklog vikenda svojevoljno izašlo iz karantina.

Kineski stručnjaci savetovali su Italijane da naprave improvizovane bolnice od stadiona, kancelarija, teretana, za sve one sa blagim simptomima kao što su to oni uradili u Vuhanu. U Kini, je prema istraživanju u jednoj provinciji čak 80 odsto infekcija poteklo od ljudi koji su bili u kućnoj izolaciji.

Hotele u Milanu počeli su da pretvaraju u privremene bolnice za pacijente sa blažim simptomima. Prvih 306 soba biće spremno već ove nedelje.

Stopa smrtnosti u Italiji viša od 10 odsto

Sa 10.779 smrtnih slučajeva od korona virusa, Italija je ima najviše žrtava, s a stopa smrtnosti je dvostruko veća nego u Kini. U Italiji je ukupan broj zaraženih 97.689, a u Kini 81.470, od kojih su preminule 3.304 osobe. Međutim, spekuliše se da  u Kini zvanični podaci nisu obuhvatali sve žrtve. Veruje se da je veliki broj smrtnih slučajeva posledica starosti populacije u Italiji. živi starije stanovništvo. Takođe mnogi nisu na vreme primili medicinsku pomoć i umrli su kod kuće. Kineski stručnjaci koji se nalaze u Italiji pohvalili su zdravstveni sistem ove zemlje, rekavši da bolnice odlično brinu o zaraženim pacijentima, ali da je problem nedostatak zaštitne opreme. Takođe smatraju da je Italija dostigla vrhunac epidemije i da će uz nove bolnice i efektnije mere izolacije broj slučajeva početi uskoro da opada. Španija, SAD i mnoge evropske zemlje očekuju udarni talas zaraze u narednih nedelju-dve.

Tagovi
ITALIJA KINA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...