KINESKI ZID Zabranjuje se ulazak strancima u zemlju

SvetVesti

26.3.2020 22:18 Autor: Vladimir Jokanović 0

KINESKI ZID Zabranjuje se ulazak strancima u zemlju KINESKI ZID Zabranjuje se ulazak strancima u zemlju
Kina je najavila privremenu zabranu ulaska svim stranim državljanima počev od subote 28. marta, kao deo mera za sprečavanje širenja drugog talasa epidemije korona... KINESKI ZID Zabranjuje se ulazak strancima u zemlju

Kina je najavila privremenu zabranu ulaska svim stranim državljanima počev od subote 28. marta, kao deo mera za sprečavanje širenja drugog talasa epidemije korona virusa. Rok važenja privremene mere nije vremenski određen, a odnosi se i na one strane državljanama sa važećim vizama i dozvolama za boravak.

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova saopštiloje u četvrtak da će od zabrane biti izuzeti diplomate, posade aviona i brodova, kao i još neki posebni slučajevi. U saopštenju je navedeno da strani državljani koji traže ulazak u Kinu „zbog neophodnih ekonomskih, trgovinskih, naučnih ili tehnoloških aktivnosti ili vanrednih humanitarnih potreba“, i dalje mogu da podnose zahteve za vize u ambasadama i konzulatima, prenela je Aljazeera.

Kina je pojačala nadzor i sprovodi strogi karantin svih ulaznih putnika, u pokušaju da spreči širenje drugog talasa epidemije korona virusa, koji sada preti iz inostranstva. U epicetru izvora pandemije, kineskom gradu Vuhanu u provinciji Hubej, već danima nije bilo novih slučajeva zaraze, a svih novih  registrovani su kod Kineza doputovalih iz inostranstva.   

Tagovi
KINA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...