KOMERCIJALNI LETOVI PREPOLOVLJENI Broj putnika na aerodromu Nikola Tesla manji za 77 odsto u trećem kvartalu

BiznisSrbijaTurizamVesti

13.10.2020 15:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

KOMERCIJALNI LETOVI PREPOLOVLJENI Broj putnika na aerodromu Nikola Tesla manji za 77 odsto u trećem kvartalu KOMERCIJALNI LETOVI PREPOLOVLJENI Broj putnika na aerodromu Nikola Tesla manji za 77 odsto u trećem kvartalu
Broj putnika na Aerodromu „Nikola Tesla Beograd“ u trećem kvartalu ove godine bio je manji za 77,7 odsto u odnosu na isti period lane.... KOMERCIJALNI LETOVI PREPOLOVLJENI Broj putnika na aerodromu Nikola Tesla manji za 77 odsto u trećem kvartalu

Broj putnika na Aerodromu „Nikola Tesla Beograd“ u trećem kvartalu ove godine bio je manji za 77,7 odsto u odnosu na isti period lane. Putnika je ukupno bilo 478.000, s tim što je broj u julu bio manji za 84,1 odsto, a u septembru za 69,7 odsto, saopštila je kompanija Vinci Airports, koja upravlja Aerodromom „Nikola Tesla“.

Ukupan broj putnika za prvih devet meseci je iznosio 1.468.000, što je za 68,7 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, navodi se u saopštenju.

Foto:Tanjug

Komercijalni letovi na beogradskom aerodromu su tokom trećeg kvartala više nego prepolovljeni, pošto ih je bilo 9.972, odnosno 55,5 odsto manje u odnosu na period jul-septembar 2019. godine.

Broj putnika opsluženih na 45 aerodroma u VINCI mreži u trećem kvartalu ove godine bio je manji za 79,1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine i iznosio je 15 miliona putnika.

Tokom prvih devet meseci, ukupan broj putnika smanjen je za 67,9 odsto u odnosu na isti period lane.

Putnički saobraćaj je zabeležio delimičan rast jedino tokom letnje sezone, jer su od 15. juna u zemljama Šengena postepeno otvarane granice, a ograničenja putovanja su u mnogim državama bila ublažena.

Aerodromi sa kojih se obavljaju prvenstveno turistički i domaći letovi bili su u najboljem položaju usled novonastale situacije u julu i avgustu, ali poboljšanje je trajalo do septembra, kada su ograničenja putovanja ponovo stupila na snagu, zaključuje se u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...