Taman pošto je objavljen povoljan finansijski izveštaj

Kompanija Ford Motor povlači 617.000 vozila zbog greške

AutomobiliLifestyleSvetVesti

10.5.2021 08:20 Autor: Marko Miladinović 0

Kompanija Ford Motor povlači 617.000 vozila zbog greške Kompanija Ford Motor povlači 617.000 vozila zbog greške
Američki proizvođač automobila Ford Motor moraće privremeno da povuče sa tržišta blizu 617.000 vozila SUV Explorer na zahtev regulatornog tela, zbog procene da bi... Kompanija Ford Motor povlači 617.000 vozila zbog greške

Američki proizvođač automobila Ford Motor moraće privremeno da povuče sa tržišta blizu 617.000 vozila SUV Explorer na zahtev regulatornog tela, zbog procene da bi šrafovi mogli da popuste u krovnom nosaču i u potpunosti ga olabave.

Najavljeno povlačenje se odnosi na modele proizvedene između 2016. i 2019. godine, prenosi Reuters, a ono podrazumeva da će na spornim primercima biti ugrađeni dodatni šrafovi, što u pogonima samog proizvođača, što kod samih trgovaca vozila, koji imaju mogućnosti za ugradnju i zamenu eventualnih oštećenja.

Drugi najveći proizvođač automobila u Sjedinjenim Američkim Državama saopštio je da je Nacionalna saobraćajna bezbednosna agencija u aprilu zatražila od njega da povuče vozila nakon istrage oko problema početkom 2020. godine, kada je zabeleženo 11 slučajeva u kojima je došlo do otkidanja krovnih nosača.

Obelodanjivanje ove odluke dolazi u nedelji kada je ponos američke auto-industrije objavio svoj kvartalni finansijski izveštaj, sa rezultatima koji su bili iznad očekivanja investitora. Prihodi su u prva tri meseca ove godine iznosili 36 milijardi dolara, uz rast od šest odsto i sa profitom od 89 centi po akciji.

Ipak, po saopštavanju vesti o povlačenju velikog broja vozila, vrednost akcija je pala za 3,6 odsto. No, tokom minulog vikenda u smanjenom obimu trgovanja njihova cena nije beležila veće oscilacije i nalazi se na nivou od oko 11,8 dolara, sa procenjenom tržišnom kapitalizacijom kompanije na 46,3 milijarde dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...