Akcije australijske vinarije skočile za 2,6 odsto

Kompanija Treasury Wine Estates najavila akviziciju Frank Family Vineyards

Firme u fokusuInvesticijeNovacSvetU fokusuVesti

18.11.2021 19:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kompanija Treasury Wine Estates najavila akviziciju Frank Family Vineyards Kompanija Treasury Wine Estates najavila akviziciju Frank Family Vineyards
Kompanija Treasury Wine Estates najavila je akviziciju vinarije Frank Family Vineyards u Kaliforniji vrednu 315 miliona dolara, što je dovelo do rasta vrednosti deonica... Kompanija Treasury Wine Estates najavila akviziciju Frank Family Vineyards

Kompanija Treasury Wine Estates najavila je akviziciju vinarije Frank Family Vineyards u Kaliforniji vrednu 315 miliona dolara, što je dovelo do rasta vrednosti deonica ove firme.

Ovaj ugovor će učvrstiti vodeći poziciju kompanije na tržištu luksuznih vina u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), navode iz Treasury Wine Estates, čiji je izvoz naglo opao zbog “tarifnog rata” između Australije i Kine, prenosi Capital.com.

Akcije Treasury Wine Estates su do zatvaranja trgovanja u četvrtak porasle za 2,6 odsto, na 11,54 australijska dolara (8,41 dolar). Prihodi ove kompanije su za 20,6 odsto viši u odnosu na isti period prošle godine.

Kako navode iz australijske firme, vinarija Frank Family Vineyards već dugo beleži visoke prihode, kao i rast zarade pre taksi (EBITDA), i pored EBITDA marže koja se kreće u rasponu od 35 do 40 odsto.

Iz kompanije Treasury Wine Estates izjavili su da je ugovor povećao njen prinos po akciji na dan akvizicije jer se očekuje rast EBITDA nakon prve godine vlasništva. Kako dodaju, ugovor će biti finansiran kombinovanjem zaduživanja i isplata u kešu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...