uz pomoć evropski priznatih tehnologija

Kompanija Yunirisk prerađivaće industrijski otpad u Barajevu

Firme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

1.10.2021 17:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Kompanija Yunirisk prerađivaće industrijski otpad u Barajevu Kompanija Yunirisk prerađivaće industrijski otpad u Barajevu
Ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmid (Urs Schmid)posetio je Fabriku za preradu otpada švajcarske kompanije Yunirisk u Barajevu, koja će u skladu sa svim... Kompanija Yunirisk prerađivaće industrijski otpad u Barajevu

Ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmid (Urs Schmid)posetio je Fabriku za preradu otpada švajcarske kompanije Yunirisk u Barajevu, koja će u skladu sa svim propisima o zaštiti životne sredine prerađivati otpad na osnovu evropski priznate tehnologije.

„Fabrika kompanije Yunirisk predstavlja jednu od najznačajnijih švajcarskih investicija u Srbiji sa potencijalom za rešavanje velikog broja važnih ekoloških izazova. Uveren sam da će doprineti približavanju Srbije evropskim standardima u oblasti očuvanja životne sredine i principima cirkularne ekonomije. Veoma mi je drago što Yunirisk imaju priliku da uvede nove tehnologije i priliku da zaposli kvalifikovanu radnu snagu“, rekao je ambasador Šmid, a preneo je Tanjug.

Kompanija Yunirisk patentiranom tehnologijom opasan industrijski otpad na potpuno bezbedan način prevodi u neškodljiv materijal koji ima dalju upotrebnu vrednost i koji se koristi u građevinskoj industriji za proizvodnju cementa. Ova tehnologija već koristi u zemljama EU poput Hrvatske i Holandije.

Pogon za preradu otpada je otvoren na mestu nekadašnje fabrike IKL u Barajevu, čime je ta lokacija nakon 18 godina ponovo oživela, a do sada je u njega uloženo više od pet miliona evra.

D.O.O. YUNIRISK BEOGRAD (BARAJEVO)

BOGOLjUBA PETKOVIĆA 2 I, BARAJEVO, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
5.546.418,53 ( 2020)
Broj zaposlenih:
( 2020)

U narednim fazama investicija će biti zaokružena instalacijom linije za proizvodnju betonskih elemenata.

Generalni direktor kompanije Yunirisk Vladimir Matović je naveo da fabrika koristi zatvorenu proizvodnu liniju koja ne stvara gasove i otpadnu tehnološku vodu, pa ne postoji negativan uticaj na životnu sredinu.

Naglasio je da se u pogonima ne tretira radioaktivni, medicinski, visoko toksičan i zapaljiv otpad.

Matović je objasnio da Yunirisk trenutno prerađuje opasan industrijski otpad, uključujući i muljeve od prerade komunalnih voda, i dobija ekološki prihvatljiv neopasan materijal koji se koristi za proizvodnju cementa.

  • Tatjana

    1.10.2021 #1 Author

    Super

    Odgovori

    • tanja

      4.10.2021 #2 Author

      Mora da poseduju caroban stapic pa ce opasan otpad da pretvaraju u neopasan bez opasnih gasova i voda. To opasno nestane, tehnologijom ciri bu-ciri ba! Tehnologija se koristi u pomenute dve zemlje za tretman otpadnih voda a na 27km od Slavije ce tretirati 306 vrsta opasnog otpada u kolicini od 27.000 tona. Super za Svajcarce, za nas i ne bas.

      Odgovori

  • Strahinja

    1.10.2021 #3 Author

    Like it

    Odgovori

  • GocaBG

    1.10.2021 #4 Author

    Nesto pozitivno u privredi…

    Odgovori

    • Ruza

      4.10.2021 #5 Author

      Dodjite Vi da zivite pored te pozitivne privrede. A ako ste iz Bgd-a oseticete tu pozitivu. To su oni sto su zagadili topciderski rukavac, sto su zagadjivali Rakovicu do skora. Resili su ih tako sto su ih preselili u Barajevo i dali im 7x vece dozvole. Slavija je na 27km od fabrike a kisele kise koje ce praviti padaju u radijusu od 50km. Papir trpi sve, a ovo je tekst iz domena kriznog marketinga.

      Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...