potpisan memorandum o razumevanju

Kompanije Air Serbia i China Southern Airlines dogovorile unapređenje saradnje

BiznisTurizamVesti

1.10.2024 14:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Kompanije Air Serbia i China Southern Airlines dogovorile unapređenje saradnje Kompanije Air Serbia i China Southern Airlines dogovorile unapređenje saradnje
Air Serbia objavila je danas da je sa nacionalnom avio-kompanijom Kine China Southern Airlines dogovorila unapređenje komercijalne saradnje i potpisala Memorandum o razumevanju. Dokument... Kompanije Air Serbia i China Southern Airlines dogovorile unapređenje saradnje

Air Serbia objavila je danas da je sa nacionalnom avio-kompanijom Kine China Southern Airlines dogovorila unapređenje komercijalne saradnje i potpisala Memorandum o razumevanju.

Dokument su u Beogradu potpisali direktor za komercijalu i strategiju u domaćoj kompaniji Boško Rupić i generalni direktor komercijalnog upravnog odbora u China Southern Airlines, Vang Džen, navedeno je u saopštenju.

Kako je precizirano, u okviru Memoranduma o razumevanju, kompanije će pregovarati o jačanju saradnje u raznim oblastima, a koje se odnose, između ostalog, na kod-šer partnerstvo, kargo operacije, usluge zemaljskog opsluživanja, MRO usluge (održavanja, popravke i remonta), ketering, opcije saradnje u putničkim salonima u svojim mrežama, itd.

Istaknuto je da, u želji da svojim putnicima ponude što kvalitetnije, konkurentnije i isplativije usluge, srpska i kineska avio-kompanija istražuju mogućnosti dalje komercijalne saradnje koja bi mogla da dovede i do zajedničkog ulaganja.

Generalni direktor srpskog avio-prevoznika Jirži Marek kazao je da su strateški planovi te avio-kompanije usko povezani sa razvojem saobraćaja sa Kinom.

„Već skoro dve godine uspešno letimo do Tjenđina, a od 30. septembra uveli smo direktnu avio-liniju između Beograda i Guangdžoua, i krajem 2024. godine planiramo da poletimo za Šangaj. Memorandum o razumevanju koji smo potpisali sa avio-kompanijom China Southern Airlines predstavlja važan korak u unapređenju odnosa između naših kompanija, ali i država“, rekao je Marek.

Dodao je da se uz proširenje komercijalne saradnje, kojom se obezbeđuje bolja povezanost Srbije i Kine, razmatraju i zajednička ulaganja.

Predsednik holdinga China Southern Airlines, Han Venšeng, podsetio je da je ta kompanija nedavno pokrenula novu avio-liniju iz Guangdžoua do Beograda, što će, smatra, značajno unaprediti povezanost Kine i zemalja koje učestvuju u inicijativi „Pojas i put“.

Air Serbi i China Southern Airlines su do sada sarađivale po osnovu interlajn saradnje u formi takozvanog specijalnog proratnog ugovora kojim su omogućene dodatne opcije putovanja za putnike između Beograda i Guangdžoua preko zajedničkih tačaka iz saobraćajnih mreža dva prevozioca.

Uvođenjem direktnih letova između prestonice Srbije i grada Guangdžou u Kini otvoriće se dodatne mogućnosti značajnog unapređenja pomenute saradnje u vidu dodatnih tačaka širom saobraćajnih mreža dve avio-kompanije, a preko Guangdžoua i Beograda, navedeno je u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.