Čuveni kartičar povredio propise o čuvanju podataka domaćih korisnika

Kompaniji Mastercard zabranjeno izdavanje novih platnih kartica u Indiji

BankeNovacSvetVesti

15.7.2021 09:50 Autor: Marko Miladinović 0

Kompaniji Mastercard zabranjeno izdavanje novih platnih kartica u Indiji Kompaniji Mastercard zabranjeno izdavanje novih platnih kartica u Indiji
Rezervna banka Indije (RBI) zabranila je kompaniji Mastercard na neodređeno vreme da izdaje nove debitne ili kreditne kartice domaćim kupcima. Banka je optužila međunarodnog... Kompaniji Mastercard zabranjeno izdavanje novih platnih kartica u Indiji

Rezervna banka Indije (RBI) zabranila je kompaniji Mastercard na neodređeno vreme da izdaje nove debitne ili kreditne kartice domaćim kupcima. Banka je optužila međunarodnog kartičara za kršenje zakona o skladištenju podataka.

Kako piše Times of India, Mastercard nije poštovao propise donete 2018. godine, koji zahtevaju od stranih kartičnih mreža da podatke o plaćanjima Indijaca čuvaju isključivo u Indiji. Ti propisi omogućavaju regulatoru „nesmetan pristup“ u detalje o plaćanjima.

Mastercard će imati zabranu izdavanja debitnih, kreditnih ili pripejd kartica kupcima u Indiji od 22. jula.

Iz američke kartičarske kuće, koja pruža platne usluge na globalnom nivou, nisu se za sada oglasili ovim povodom, a indijska centralna banka ističe da nova odluka neće ni na koji način uticati na postojeće vlasnike Mastercard kartica u Indiji.

Tagovi
INDIJA VESTI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...