Čuvena vršačka akademija prešla u sistem obrazovanja

Kontrola letenja više nije vlasnik Pilotske akademije u Vršcu

SrbijaVesti

21.5.2021 21:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kontrola letenja više nije vlasnik Pilotske akademije u Vršcu Kontrola letenja više nije vlasnik Pilotske akademije u Vršcu
Prema odluci Vlade Srbije, Pilotska akademija u Vršcu, krajem maja ove godine ulazi u „sistem dualnog obrazovanja“. Tačnije, Kontrola letenja Srbije i Crne Gore... Kontrola letenja više nije vlasnik Pilotske akademije u Vršcu

Prema odluci Vlade Srbije, Pilotska akademija u Vršcu, krajem maja ove godine ulazi u „sistem dualnog obrazovanja“. Tačnije, Kontrola letenja Srbije i Crne Gore više nije vlasnik akademije a prema odluci Vlade, koja je objavljena i u Službenom glasniku, osniva se nova Visoka škola strukovnih studija Vazduhoplovna akademija. Sedište Akademije biće u prostorijama srednje stručne škole, vazduhoplovne škole Vazduhoplovna akademija (nekadašnja škola „Petar Drapšin“).

Vršilac dužnosti nove Visoke škole strukovnih studija Vazduhoplovna akademija biće Danijela Manić, koja od 2002. godine radi kao profesor engleskog jezika u srednjoj vazduhoplovnoj školi Vazduhoplovnoj akademiji, dok će predsednik privremenog Saveta Visoke škole biti direktor te škole Goran Cvijović.

Prema informacijama iz Ministarstva prosvete, prvi studenti se očekuju već od oktobra, a plan je da u naredne tri godine bude upisano 216 studenata na osnovnim i 144 na master studijama.

Ovim se okončava 11 godina upravljanja školom od strane SMATSA-e koja ju je 2010. godine preuzela na osnovu nenaplativih dugovanja za usluge kontrole letenja od Jat Airwaysa.

Tagovi
VESTI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...