KORAK BLIŽE IZGRADNJI BEOGRADSKOG METROA Plan regulacije Makiškog polja biće uskoro usvojen

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

25.11.2020 14:19 Autor: Ljiljana Begović 0

KORAK BLIŽE IZGRADNJI BEOGRADSKOG METROA Plan regulacije Makiškog polja biće uskoro usvojen KORAK BLIŽE IZGRADNJI BEOGRADSKOG METROA Plan regulacije Makiškog polja biće uskoro usvojen
Gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je da će do kraja ove ili početkom sledeće godine biti usvojen Plan detaljne regulacije Makiškog polja, kao važan... KORAK BLIŽE IZGRADNJI BEOGRADSKOG METROA Plan regulacije Makiškog polja biće uskoro usvojen

Gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je da će do kraja ove ili početkom sledeće godine biti usvojen Plan detaljne regulacije Makiškog polja, kao važan korak ka izgradnji metroa u Beogradu.

On je istakao da će izgradnja depoa na Makiškom polju označiti početak izgradnje metroa u prestonici.

„Na početku Makiškog polja je predviđena izgradnja depoa za prvu i drugu liniju metroa. Nadamo se da ćemo uspeti da završimo sve aktivnosti, pre svih na eksproprijaciji zemljišta i kasnije na izgradnji čitavog platoa, kako bi se obezbedili uslovi za kopanje tunela“,  naveo je Stojčić.

Foto:beograd.rs

Gradski urbanista navodi da Makiško polje omogućava izgradnju depoa, jer broj kompozicija predviđa tako veliku površinu. U tom delu grada, na površini većoj od 4,5 miliona metara kvadratnih, očekuje se najveći razvoj stambeno-poslovnih objekata u sledećih nekoliko decenija.

„Beograd ne može više da ide u širinu, osim u izuzetnim situacijama. Tako da za budući razvoj grada ostaju ovakve neizgrađene teritorije koje su i van obuhvata vodozaštite, što su utvrdile i sve nadležne institucije“, zaključio je Stojčić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...