KORONA PODELILA REGION Makedonska vlada u izolaciji, u Sloveniji ublažavanje mera

IzdvajamoRegionVesti

17.4.2020 10:09 Autor: Ljiljana Begović 0

KORONA PODELILA REGION Makedonska vlada u izolaciji, u Sloveniji ublažavanje mera KORONA PODELILA REGION Makedonska vlada u izolaciji, u Sloveniji ublažavanje mera
Premijer Severne Makedonije i tri ministra koji su bili na sastanku Kriznog štaba Kumanova idu u samozolaciju nakon što je kumanovskom gradonačelniku Maksimu Dimitreivskom... KORONA PODELILA REGION Makedonska vlada u izolaciji, u Sloveniji ublažavanje mera

Premijer Severne Makedonije i tri ministra koji su bili na sastanku Kriznog štaba Kumanova idu u samozolaciju nakon što je kumanovskom gradonačelniku Maksimu Dimitreivskom potvrđeno prisustvo korona virusa, saopštilla je vlada u Skoplju. U kućnu samoizolaciju odlaze premijer Oliver Spasovski, vicepremijer za evropska pitanja Bujar Osmani i ministar zdravlja Venko Filipče. Ukupan broj obolelih od korona virusa u Severnoj Makedoniji je 1.081, umrlo je 46 osoba.

U Sloveniji će od ponedeljka ponovo početi da rade prodavnice, uključujući i prodavnice automobila i bicikala, hemijsko čišćenje, mehaničarske i zanatske radnje i radionice, javlja slovenačka agencija STA. Biće dozvoljene i sportske i rekreativne aktivnosti uz poštovanje mera distanciranja. U Sloveniji  broj obolelih pada već drugu nedelju za redom, sada je ukupan broj zaraženih u ovoj zemlji 1.268, umrla je 61 osoba, a oporavljeno 174.

U Hrvatskoj je novih 50 slučajeva zaraze korona virusom, što znači da je ova zemlja zabeležila najmanji broj novoobolelih od korona virusa u zadnjih 25 dana, a nastavi li se takav trend u narednih pet ili sedam dana, prema najavama Nacionalnog štaba civilne zaštite, Vlada će početi da razmišlja o popuštanju restriktivnih mera. Broj slučajeva u Hrvatskoj sada iznosi 1.791, broj mrtvih je 35, a broj oporavljenih 529.

Na Univerzitetskom kliničkom centru Banja Luka i Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u protekla 24 sata testirano je ukupno 429 uzoraka, od kojih je 14 pozitivnih. Tako je ukupno do sada u RS potvrđeno 500 pozitivnih uzoraka na korona virus, a u federaciji BiH 1.186. Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS Alen Šeranić je rekao da je važno naglasiti da se oporavilo još 20 osoba, pa je sada ukupno u BiH 295 oporavljenih.

U Crnoj Gori otkrivena je zaraza korona virusom kod još četiri osobe. Sve četiri su iz Podgorice. “Tri su kontakti ranijih slučajeva a kod jednog je izvor obolevanja za sada nepoznat“, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. U Crnoj Gori su od početka epidemije korona virusom inficirane 294 osobe.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...