KORONA RAZORILA EKONOMIJU U Italiji cene rastu, a prihodi sve manji

EUNovacVesti

9.7.2020 08:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

KORONA RAZORILA EKONOMIJU U Italiji cene rastu, a prihodi sve manji KORONA RAZORILA EKONOMIJU U Italiji cene rastu, a prihodi sve manji
U Italiji cene rastu u odnosu na period pre pandemije virusa kovid-19, pokazala su nova istraživanja, dok su istovremeno prihodi 67 odsto građana manji... KORONA RAZORILA EKONOMIJU U Italiji cene rastu, a prihodi sve manji

U Italiji cene rastu u odnosu na period pre pandemije virusa kovid-19, pokazala su nova istraživanja, dok su istovremeno prihodi 67 odsto građana manji nego u februaru.

Konstantan osećaj nesigurnosti utiče na navike potrošača, od kojih je 45 odsto izrazilo zabrinutost za ekonomiju zemlje, a više od 70 odsto strahuje od novog talasa zaraze na jesen, pokazalo je novo istraživanje, prenosi Il Sole 24 ore.

Čak 27 odsto ispitanika kazalo je da u junu ima mnogo niže prihode nego u periodu pre krize sa virusom korona, a oko 40 odsto da ima malo niže prihode nego u periodu pre pandemije.

Oko 30 odsto Italijana strahuje da će se porodični prihodi smanjiti u narednom periodu, prenosi Tanjug.

Kako je navedeno, tokom blokade zbog korona virusa došlo je po porasta zainteresovanosti kupaca za školsku opremu, kao i za kompjutere i tablet računare.

Italija je prva evropska zemlja koja je početkom marta uvela stroge mere karantina u cilju sprečavanja širenja virusa kovid-19, a iz blokade je izašla postepenim popuštanjem mera posle oko tri meseca.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...