EUROBANK I EBRD POTPISALE novi ugovor za podršku domaćoj privredi

Kreditna linija za finansiranje malih i srednjih preduzeća u iznosu 2,9 milijardi dinara

SrbijaVesti

14.9.2021 12:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kreditna linija za finansiranje malih i srednjih preduzeća u iznosu 2,9 milijardi dinara Kreditna linija za finansiranje malih i srednjih preduzeća u iznosu 2,9 milijardi dinara
Eurobank i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisale su bilateralni ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 2,9 milijardi dinara za finansiranje... Kreditna linija za finansiranje malih i srednjih preduzeća u iznosu 2,9 milijardi dinara

Eurobank i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisale su bilateralni ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 2,9 milijardi dinara za finansiranje malih i srednjih preduzeća u Republici Srbiji, za investicije u trajna obrtna sredstva, kao i u stalnu imovinu. 

Ugovor su potpisale predsednica Izvršnog odbora Eurobanke Slavica Pavlović i generalna direktorka za centralnu i jugoistočnu Evropu EBRD Šarlot Ru (Charlotte Ruhe).

„Uloga malih i srednjih preduzeća je od ključnog značaja za rast domaće ekonomije, naročito u ovim izazovnim vremenima. Pristup sredstvima iz ove kreditne linije, u vrednosti do 235 miliona dinara po projektu, omogućiće našim klijentima da dugoročno unaprede svoje poslovanje”, izjavila je tom prilikom Slavica Pavlović.

Eurobank je partner i članica EBRD Programa za podsticanje trgovine od 2011. godine, i u okviru njega je do danas plasirala više od 1,4 milijardi evra u ovaj segment srpske privrede, piše u zvaničnom saopštenju.

„Povećanje dostupnosti našeg finansiranja u dinarskoj protivvrednosti značajno će koristiti lokalnim preduzećima jer na taj način ona nisu izložena varijacijama kursa. Ovo će takođe doprineti jačanju poverenja u finansijski sistem u zemlji“, istakla je Šarlot Ru.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...