KRIZA I U 2021. GODINI Deficit budžeta oko 21 milijardu evra, procena austrijske Vlade

EUVesti

13.10.2020 08:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

KRIZA I U 2021. GODINI Deficit budžeta oko 21 milijardu evra, procena austrijske Vlade KRIZA I U 2021. GODINI Deficit budžeta oko 21 milijardu evra, procena austrijske Vlade
Deficit u budžetu Austrije naredne godine iznosiće oko 21 milijardu evra, procena je Vlade te zemlje. Glavni razlog za tako visoki deficit je kriza... KRIZA I U 2021. GODINI Deficit budžeta oko 21 milijardu evra, procena austrijske Vlade

Deficit u budžetu Austrije naredne godine iznosiće oko 21 milijardu evra, procena je Vlade te zemlje.

Glavni razlog za tako visoki deficit je kriza izazvana korona virusom, s obzirom da je Vlada Austrije morala da uloži veliku svotu novca u mere za spašavanje privrede.

Zbog rasta broja nezaposlenih, daleko više novca određeno je za tržište rada. Za tu oblast izdvojeno je za 2,8 milijardi evra više nego što je prvobitno bilo planirano.

Sa druge strane, zemlja se, takođe zbog pandemije, suočava i sa padom prihoda.

Biće produžena i mera smanjenje poreza na dodatu vrednost za gastronomiju do kraja iduće godine, što će državu koštati 1,5 milijardi evra, preneo je Tanjug.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...