KUBA SPREMNA ZA ŠPIC TURISTIČKE SEZONE Otvara se aerodrom u Havani za komercijalne letove

BiznisSvetTurizamVesti

12.11.2020 08:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

KUBA SPREMNA ZA ŠPIC TURISTIČKE SEZONE  Otvara se aerodrom u Havani za komercijalne letove KUBA SPREMNA ZA ŠPIC TURISTIČKE SEZONE  Otvara se aerodrom u Havani za komercijalne letove
Aerodrom Havana biće ponovo otvoren za redovne komercijalne letove u nedelju posle sedam i po meseci zatvaranja zbog pandemije korona virusa, izvestili su kubanski... KUBA SPREMNA ZA ŠPIC TURISTIČKE SEZONE  Otvara se aerodrom u Havani za komercijalne letove

Aerodrom Havana biće ponovo otvoren za redovne komercijalne letove u nedelju posle sedam i po meseci zatvaranja zbog pandemije korona virusa, izvestili su kubanski državni mediji pozivajući se na državni Institut za civilnu vazduhoplovstvo.

Ovaj potez dolazi uoči glavne turističke sezone, koja u karipskoj ostrvskoj državi traje od novembra do marta, iako se procenjuje da će pandemija smanjiti priliv posetilaca, prenosi Rojters.

Foto: Pixabay.com

Turistički sektor je jedan od vodećih po deviznim prihodima na Kubi, državi zavisnoj od uvoza koja vapi za gotovinskim sredstvima zbog oštrih američkih sankcija i pandemije Covid-19.

Vlada je prošlog meseca otvorila veći deo zemlje za putnike, ali je odložila otvaranje glavnog grada dok god epidemija korona virusa ne bude dovoljno obuzdana.

Vlasti na aerodromu testiraće na korona virus sve putnike koji pristignu sa međunarodnih letova, preneli su državni mediji i naplaćivaće sanitarnu taksu kako bi pokrili dodatne troškove novih higijenskih protokola.

Foto: Pixabay.com

Kuba ne zahteva od putnika da urade test na koronu pre putovanja, ali je preporučila turističkim agencijama da insistiraju da turisti budno prate sopstveno zdravlje pre putovanja, nakon što je 11 od 900 ruskih gostiju, koji su prošle nedelje stigli u jedno primorsko odmaralište na severu zemlje, bilo pozitivno na testu nakon dolaska.

Tagovi
AERODROM EKO

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...