Postignut rekord u ceni prodatog kancelarijskog prostora u Nemačkoj

Kula u Frankfurtu prodata za 1,4 milijarde evra

BiznisEUInfrastrukturaVesti

28.7.2021 09:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kula u Frankfurtu prodata za 1,4 milijarde evra Kula u Frankfurtu prodata za 1,4 milijarde evra
Sa postignutom cenom od čak 1,4 milijarde evra, neboder T1 u Frankfurtu je najprodavanija, ikada, nekretnina u Nemačkoj. Kupci su osiguravajuća kuća Allianz i... Kula u Frankfurtu prodata za 1,4 milijarde evra

Sa postignutom cenom od čak 1,4 milijarde evra, neboder T1 u Frankfurtu je najprodavanija, ikada, nekretnina u Nemačkoj. Kupci su osiguravajuća kuća Allianz i Bavarska komora za nabavke.

Ranije je rekord držao Sony centar u Berlinu, koji je 2017. godine prodat kanadskom penzionom fondu i američkoj investicionoj kompaniji za 1,1 milijardu evra, ali se u ovom slučaju radi o više zgrada, piše FAZ.

Deo samog centra grada, u delu gde se nekada nalazila Deutsche Bank, a i dalje je poznat kao bankarski centar, trenutno je u izgradnji i očekuje se da ceo kvart bude gotov do kraja 2024. ili početka 2025. godine.

T1 je zamišljen kao toranj visok 233 metara u kome će se nalaziti isključivo kancelarijski prostor.  U čitavom prostoru grade se još tri kule, od kojih je T1 najviša. Po visini će biti treća najviša zgrada u Frankfurtu i Nemačkoj.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...