Van napona 2.200 trafostanica

Kvarovi na električnim mrežama na teritoriji Srbije

SrbijaVesti

13.12.2021 10:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kvarovi na električnim mrežama na teritoriji Srbije Kvarovi na električnim mrežama na teritoriji Srbije
Zbog velikog nevremena, praćenog obilnim snežnim padavinama i jakim vetrom, na teritoriji cele Srbije registrovan je veći broj kvarova na distributivnoj mreži, zbog čega... Kvarovi na električnim mrežama na teritoriji Srbije

Zbog velikog nevremena, praćenog obilnim snežnim padavinama i jakim vetrom, na teritoriji cele Srbije registrovan je veći broj kvarova na distributivnoj mreži, zbog čega su mnoga domaćinstva ostala bez struje, a ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović očekuje da će svi kvarovi biti rešeni u narednih dan ili dva.

Zorana Mihajlović je sa v.d. direktorom Elektroprivrede Srbije Miloradom Grčićem obišla termoelektranu Nikola Tesla (TENT) u Obrenovcu, gde je takođe došlo do zastoja u proizvodnji električne energije, prenosi Tanjug.

Posle obilaska, Mihajlović je rekla da su i dalje najveći problemi na teritoriji Šapca, Loznice, Užica, Čačka i Kraljeva.

„Ekipe su na terenu sve vreme. Radi se u otežanim uslovima, ali očekujemo da će svi kvarovi biti rešeni u narednih dan ili dva“, rekla je ona.

Istakla je da je 2.200 trafostanica na distributivnoj mreži van napona.

Grčić je rekao da je do kvara na bloku A u TENT došlo zbog lošeg kvaliteta uglja koji je bio dodatno natopljen snegom, te da se sada intenzivno radi na dopremanju novog uglja kako bi najpre bio rešen kvar na bloku A2.

Grčić očekuje da će Obrenovčani dobiti grejanje najkasnije u toku popodneva.

  • GocaBG

    13.12.2021 #1 Author

    Za jedan dan,a sta bi se desilo da potraje jos nekoliko dana,kolaps u celoj zemlji bi bio ..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...