protesti zbog teških uslova za život

Latinski umetnici solidarisali se sa Kubancima

LifestyleSvetU fokusuVestiZdravlje

13.7.2021 21:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Latinski umetnici solidarisali se sa Kubancima Latinski umetnici solidarisali se sa Kubancima
Kamila Kabeljo (Camila Cabello), Gloria Estefan (Gloria Estefan), Don Omar (Don Omar), i drugi poznati umetnici izrazili su solidarnost sa hiljadama Kubanaca koji su... Latinski umetnici solidarisali se sa Kubancima

Kamila Kabeljo (Camila Cabello), Gloria Estefan (Gloria Estefan), Don Omar (Don Omar), i drugi poznati umetnici izrazili su solidarnost sa hiljadama Kubanaca koji su tokom vikenda izašli na ulice protestujući zbog nestanka struje, nestašice hrane i lekova i porasta slučajeva korona virusa, prenosi Billboard.

Skupovi, koji su se završili sa nekoliko hapšenja, delimično su pokrenuti pogoršanom ekonomskom situacijom Kube, pojačanom pandemijom koja je onemogućila rad turističkim preduzetnicima i time ostavila ljude nesposobne za rad.

„Trenutno je velika kriza na Kubi i potrebna nam je vaša pomoć da proširimo svest“, izjavila je Kabeljo u objavi na svom Twitter nalogu, i dodala da je smrtnost od korona virusa u porastu i da mnogi ljudi umiru zbog nedostatka lekova, resursa, hrane i osnovnih potrepština. Demonstranti su marširali glavnim gradom Havanom, uzvikujući ‘libertad’ – sloboda, i time pozivali na kraj komunističkog režima.

Preko Majamija, kubanski umetnik Jotuel (Iotuel), koji je u prošlosti govorio protiv kubanske vlade,  marširao je ulicama Male Havane zajedno sa suprugom Beatriz Luengo (Beatriz Luengo). „Podržimo naše ljude na Kubi“, objavio je član hip-hop grupe Orishas na Instagramu.

„Diktatura se završava. Kubanos, izađimo na ulice. Kubanos, ovo je ‘patria i vida (zemlja i život)'“, što predstavlja direktan ukor službenom sloganu Kube – zemlja ili smrt, piše Billboard.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...