u narednim mesecima biće poznati detalji o povećanju zarada

Lekarima veće plate do kraja godine?

SrbijaVesti

15.7.2021 13:29 Autor: Miljan Paunović 3

Lekarima veće plate do kraja godine? Lekarima veće plate do kraja godine?
Zdravstveni radnici bi do kraja godine trebalo da dobiju veće plate, a u narednim mesecima znaće se i koliko će iznositi povećanje. To će... Lekarima veće plate do kraja godine?

Zdravstveni radnici bi do kraja godine trebalo da dobiju veće plate, a u narednim mesecima znaće se i koliko će iznositi povećanje. To će zavisiti od stope privrednog rasta i stanja u budžetu.

O ovoj temi govorio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prilikom obilaska novoizgrađenog Doma zdravlja u Borči rekao da se i dalje nada da će stopa privrednog rasta biti sedam odsto.

„Stanje javnih finansija je dobro i biće pod kontrolom, samo da vidimo koliko ćemo snage imati da povećamo plate, a da ne ugrozimo poslodavce. U ovom slučaju za državu i to je manji problem, ali ako budemo išli na povećanje minimalne zarade to će se odnositi i na privatni sektor. Samo da izračunamo dobro, pa ćete u narednim mesecima dobiti odgovor“, rekao je Vučić.

U četvrtak su Savez samostalnih sindikata Srbije, Ujedinjeni granski sindikati “Nezavisnost” i Centar za politike emancipacije pozvali građane, društvene pokrete i nevladine organizacije da podrže zahteve sindikata za podizanjem minimalne zarade do nivoa minimalne potrošačke korpe.

Tagovi
PLATE VESTI

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...