Otkupna cena pala je na 10 dinara, dok se u marketima kilogram prodaje za 120 dinara

Leskovački poljoprivrednici poklanjaju paradajz u znak protesta

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

8.7.2021 08:24 Autor: Marija Jovanović 1

Leskovački poljoprivrednici poklanjaju paradajz u znak protesta Leskovački poljoprivrednici poklanjaju paradajz u znak protesta
Revoltirani otkupnom cenom koja je pala na 10 dinara proizvođači paradajza iz svih sela sa teritorije grada Leskovca okupiće se danas u 10 časova... Leskovački poljoprivrednici poklanjaju paradajz u znak protesta

Revoltirani otkupnom cenom koja je pala na 10 dinara proizvođači paradajza iz svih sela sa teritorije grada Leskovca okupiće se danas u 10 časova u ulici između marketa Roda i Lidl, kako bi prolaznicima besplatno delili paradajz.

Kako je za portal Jugmedia ispričao jedan od proizvođača Dušan Kocić, na ovaj potez su se odlučili zato što niko ništa ne preduzima, a propast seljaka je na vidiku i naglašava da ovo nije protest, već samo iskazivanje nezadovoljstva.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

„U marketima kilogram paradajza košta 120, 130 kilogram, a kod nas je 10 dinara, a gajba od 150 do 200 dinara u kojoj ima od 11 do 12 kilograma“, rekao je Kocić.

On smatra da je problem izvoz koji je stao, a Srbija je malo tržište čije potrebe se brzo podmire, otkupa nema i zbog toga povrtari ne vide izlaz iz ove situacije, ukoliko država ne preduzme korake da ih zaštiti.

  • FRUIT04

    13.3.2022 #1 Author

    Pametno, moraju se poljoprivrednici izboriti za realne cene.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...