LETNJI ODMOR NA PLANINI Svi hoteli na Zlatiboru počinju da rade od 1. juna

BiznisSrbijaTurizamVesti

17.5.2020 10:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

LETNJI ODMOR NA PLANINI Svi hoteli na Zlatiboru počinju da rade od 1. juna LETNJI ODMOR NA PLANINI Svi hoteli na Zlatiboru počinju da rade od 1. juna
Zbog preporuka da se odmor provede u Srbiji na Zlatiboru očekuju dobru letnju sezonu koja će uspeti da ublaži ekonomske gubitke koje su svi... LETNJI ODMOR NA PLANINI Svi hoteli na Zlatiboru počinju da rade od 1. juna

Zbog preporuka da se odmor provede u Srbiji na Zlatiboru očekuju dobru letnju sezonu koja će uspeti da ublaži ekonomske gubitke koje su svi turistički i ugostiteljski objekti imali zbog epidemije korona virusa, izjavio je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

„Od 1. juna svi hoteli na Zlatiboru počeće sa radom, a buking je već počeo. Rezervacije su uglavnom za jul i avgust, a svi hoteli daju popuste od 20 do 30 odsto za boravak na Zlatiboru u junu. Produžava se i boravak gostiju, koji je do sada iznosio u proseku 4 dana, tako ukoliko se i sezona produži na septembar i oktobar očekujemo ublažavanje ekonomskih posledica epidemije „, kaže Živanović za Tanjug.

Foto: Printscreen youtube

Živanović ističe da će cene biti na prošlogodišnjem nivou i da nema najave uvećanja zbog dodatnih higijenskih mera koje će morati svi da preduzimaju.

A za vreme vanrednog stanja na Zlatiboru su započeti radovi na rekonstrukciji Kraljevog trga, jezera i kompletnog centra.

Foto:Printscreen youtube

„Radi se promenada u samom centru, kompletna rekonstrukcija trga i jezera, tako da će centar Zlatibora dobiti potpuno novi izgled. Radovi su obimni ali će biti gotovi do 1. jula“, najavljuje Živanović.

Direktor TO Zlatibor ističe da će ovog leta gostima biti na raspolaganju i novi turistički lokaliteti poput novootvorenog kaubojskog grada El paso, a do kraja letnje sezone moguće je i da proradi panoramska gondola od Zlatibora do Tornika.

Tagovi
EKO SRBIJA
  • Danijela

    17.5.2020 #1 Author

    Aman ne dirajte više Zlatibor! Dovoljno ste komercijalizovali ovu prelepu planinu…

    Odgovori

  • Tajči

    17.5.2020 #2 Author

    Kako otvarate hotele, kada broj zaraženih raste ?

    Odgovori

  • irina

    20.5.2020 #3 Author

    Lepe vesti za nas turizam

    Odgovori

  • zorica

    8.6.2020 #4 Author

    Imamo dosta neafirmisanih planina koje vredi posetiti….

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...