nova fabrika u kineskom gradu od 2022. godine

Lotus planira proizvodnju svojih sportskih automobila u Vuhanu

AutomobiliLifestyleSvetVesti

7.9.2021 11:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Lotus planira proizvodnju svojih sportskih automobila u Vuhanu Lotus planira proizvodnju svojih sportskih automobila u Vuhanu
Britanski proizvođač sportskih automobila Lotus planira da iduće godine pokrene proizvodnju u svojoj fabrici u kineskom gradu Vuhan, kako bi pojačao konkurentnost prema nemačkom... Lotus planira proizvodnju svojih sportskih automobila u Vuhanu

Britanski proizvođač sportskih automobila Lotus planira da iduće godine pokrene proizvodnju u svojoj fabrici u kineskom gradu Vuhan, kako bi pojačao konkurentnost prema nemačkom rivalu Porsche-u, a najavljuje i otvaranje do 70 prodajnih salona u Kini do 2024. godine.

Glavni izvršni direktor Lotusa, Feng Ćingfeng, izjavio je da će ova kompanija u vlasništvu kineskog Gilija i malezijskog proizvođača Etika Automotiv, u pogonu u Vuhanu u početku proizvoditi oko 2.000 kompaktnih SUV vozila, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

Fabrika, koja je još u izgradnji, trebalo bi da do 2023. godine dostigne pun proizvodni kapacitet od 20.000 automobila godišnje, rekao je Feng britanskoj agenciji u telefonskoj izjavi iz Hangdžoua, grada u kojem je sedište kompanije Gili.

Prema njegovim rečima, automobili će biti u sličnoj klasi kao Porsche, i nešto višoj klasi od BMW-a i Audija.

Dodao je da će Lotus sledeće godine otvoriti više od 20 prodajnih salona, prvo u velikim gradovima poput Pekinga i Šangaja, nakon čega će nastaviti sa širenjem mreže tokom naredne dve godine, koja će brojati od 50 do 70 prodajnih punktova širom zemlje.

Prodaja luksuznih automobila raste u Kini jer je zbog korona ograničenja putovanja potrošačima na najvećem svetskom tržištu automobila ostalo dosta novca za potrošnju.

Porsche je nedavno objavio da je u Kini prodao prošlog leta 88.968 automobila zahvaljujući potražnji za njegovim kompaktnim sportskim terenskim vozilom Makan.

Tehnološka jedinica Lotusa razmatra moguće listiranje na berzi putem Inicijalne javne ponude (IPO), potencijalno u Njujorku, Hong Kongu ili Londonu, verovatno već 2023. godine, kada krene s masovnom proizvodnjom uj fabrici u Vuhanu, rekao je Feng.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...