MAĐARSKA ZATVARA GRANICE Zabranjen ulazak svim stranim državljanima od 1. septembra

BiznisEUIzdvajamoSrbijaTurizamVesti

30.8.2020 08:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

MAĐARSKA ZATVARA GRANICE Zabranjen ulazak svim stranim državljanima od 1. septembra MAĐARSKA ZATVARA GRANICE Zabranjen ulazak svim stranim državljanima od 1. septembra
Od utorka, 1. septembra Mađarska zatvara svoje granice za sve strane državljane, uključujući i građane Srbije. Odluka o potpunoj zabrani pristupa teritoriji Mađarske svim... MAĐARSKA ZATVARA GRANICE Zabranjen ulazak svim stranim državljanima od 1. septembra

Od utorka, 1. septembra Mađarska zatvara svoje granice za sve strane državljane, uključujući i građane Srbije.

Odluka o potpunoj zabrani pristupa teritoriji Mađarske svim strancima, počev 1. septembra, doneta je kako bi se smanjio broj zaraženih korona virusom.

„Od 1. septembra stranim državljanima neće biti dozvoljen ulazak na teritoriju Mađarske. Državljani Mađarske, koji se vraćaju iz inostranstva, moraće u dvonedeljni karantin ili će biti obavezni da dostave dva negativna testa na Covid-19“, izjavio je šef kabineta premijera Mađarske Đerđ Đuljaš (Gergely Gulyas).

Đulaš je naglasio da će Mađari, koji se vraćaju u zemlju sami morati da finansiraju troškove testiranja, jer im to država neće plaćati.

Foto: Pexels.com

Mađarska je, kako je istakao, prema epidemiološkoj klasifikaciji, označena zelenom bojom, dok ostale zemlje prelaze u crveno, dodavši da postoji opasnost od širenja virusa, a da je većina novih zaraza stranog porekla.

Nove mere Vlade Mađarske ne odnose se na sve. Kako je pojašnjeno, od zabrane ulaska izuzeti su prolasci vojnih konvoja, humanitarnih radnika, ali i poslovna i diplomatska putovanja.

Očekuje se da će granice biti zatvorene tokom čitavog meseca, odnosno do kraja septembra.

U Mađarskoj, koja broji oko deset miliona stanovnika, ima više od 5.500 zaraženih virusom Covid-19.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...