Bivša supruga Džefa Bezosa u filantropskom zanosu

Makenzi Skot ponovo donirala milijarde dolara

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

16.6.2021 08:52 Autor: Vladimir Jokanović 0

Makenzi Skot ponovo donirala milijarde dolara Makenzi Skot ponovo donirala milijarde dolara
Milijarderka Makenzi Skot (MacKenzie Scott) bivša supruga osnivača Amazona Džefa Bezosa (Jeff Bezos) donirala je još 2,7 milijardi dolara za niz dobrotvornih organizacija. Ona... Makenzi Skot ponovo donirala milijarde dolara

Milijarderka Makenzi Skot (MacKenzie Scott) bivša supruga osnivača Amazona Džefa Bezosa (Jeff Bezos) donirala je još 2,7 milijardi dolara za niz dobrotvornih organizacija. Ona je saopštila da želi da pomogne onima koji su „u prošlosti bili nedovoljno finansirani i previđeni“.

Makenzi Skot odabrala je 286 organizacija koje rade za rasnu jednakost, umetnost i obrazovanje, prenosi BBC. Ona je jedna od najbogatijih žena sveta, a veliki deo njenog bogatstva potiče od razvoda sa Bezosom 2019. godine, koji je trenutno najbogatija osoba u svetu.

Makenzi Skot dobila je posle razvoda četiri odsto akcija Amazona, koji je zajedno sa Bezosom pokrenula 1994. godine. Obavestila je u decembru prošle godine javnost da je za četiri meseca donirala više od četiri milijarde dolara dobrotvornim organizacijama koje vode žene, bankama hrane i koledžima sa Afroameričkim studentima.

Uprkos veličini pomenutih donacija, prema listi magazina Forbes ona je i dalje 22. najbogatija osoba u svetu sa 59,5 milijardi dolara vrednom imovinom. U svojoj najsvežijoj internet objavi ponovila je da želi da redistribuira svoje bogatstvo, birajući sa timom istraživača i svojim novim suprugom kome će donirati novac.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...