Neobična reakcija vlasti južnoazijske zemlje

Malezijska policija valjkom pregazila radne stanice za rudarenje bitcoina (VIDEO)

Hi-techLifestyleSvetVestiZanimljivosti

20.7.2021 19:15 Autor: Marko Miladinović 0

Malezijska policija valjkom pregazila radne stanice za rudarenje bitcoina (VIDEO) Malezijska policija valjkom pregazila radne stanice za rudarenje bitcoina (VIDEO)
Policija u malezijskoj državi Saravan zaplenila je ukupno 1.069 računarskih radnih stanica, namenjenih „rudarenju“ najtrgovanije kriptovalute na svetu, bitcoina. Ova kompjuterska kućišta u suštini... Malezijska policija valjkom pregazila radne stanice za rudarenje bitcoina (VIDEO)

Policija u malezijskoj državi Saravan zaplenila je ukupno 1.069 računarskih radnih stanica, namenjenih „rudarenju“ najtrgovanije kriptovalute na svetu, bitcoina. Ova kompjuterska kućišta u suštini predstavljaju energetski i finansijski zahtevnu konfiguraciju. Ukupna procenjena vrednost zaplenjenih računara iznosila je 1,25 miliona američkih dolara.

No, malezijski policajci su odabrali neobičan način postupanja prema ovoj robi. Uzeli su jedan valjak, koji se inače upotrebljava u industriji gradnje puteva, i njime pregazili celokupnu pomenutu opremu.  

Kako je saopšteno iz policije ove ostrvske države, ti kompjuteri su koristili kradenu struju.

Nije poznato šta se desilo sa njihovim bivšim vlasnicima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...