milijarder izazvao burne reakcije na društvenim mrežama

Mask javno odao priznanje ekonomskom napretku Kine

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

2.7.2021 09:47 Autor: Miljan Paunović 2

Mask javno odao priznanje ekonomskom napretku Kine Mask javno odao priznanje ekonomskom napretku Kine
Izvršni direktor Tesle i kosmičke kompanije SpaceX, Ilon Mask (Elon Musk), javno je odao priznanje ekonomskom napretku Kine na dan obeležavanja 100-godišnjice osnivanja Komunističke... Mask javno odao priznanje ekonomskom napretku Kine

Izvršni direktor Tesle i kosmičke kompanije SpaceX, Ilon Mask (Elon Musk), javno je odao priznanje ekonomskom napretku Kine na dan obeležavanja 100-godišnjice osnivanja Komunističke partije Kine (KPK).

„Ekonomski prosperitet koji je Kina postigla zaista je neverovatan, posebno u infrastrukturi! Ohrabrujem ljude da je posete i uvere se sami“, napisao je Mask u četvrtak na Twitter-u, a prenela je američka tv stanica CNN.

Američki milijarder je tako reagovao na post kineske državne novinske agencije Sinhua, koji se odnosio na kampanju kineskog predsednika Si Ðinpinga za okončanje „apsolutnog siromaštva u Kini“.

Šef Tesle je istu poruku objavio i na kineskoj društvenoj mreži Veibo, koja je pandan Twitter-u, gde ima skoro 1,8 miliona sledbenika.

Njegov post je izazvao je oko 500 komentara na Veibu, pri čemu su njegova opažanja naišla na čuđenje nekih korisnika mreže.

„Ilon Mask, stari član KPK“, napisao je jedan korisnik i dodao smajli emotikon.

Pomešane su bile i reakcije na Twitter-u, gde su neki korisnici podržali Maskovo mišljenje, dok je drugima to bio povod da komentarišu ljudska prava u Kini.

  • LJUBIŠA

    2.2.2022 #1 Author

    Interesantan lik. Pročitati malo o njemu…svašta može da se nađe.

    Odgovori

  • ACIKA

    2.2.2022 #2 Author

    Kina je pre bila samo jeftina radna snaga i za kratak rok su postigli mnogo vise od jeftine radne snage. Svaka cast

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...