Prodaja NFT u Kini predstavlja sivu zonu

Medijska agencija Xinhua News uskoro objavljuje vesti u vidu digitalnih tokena

Hi-techLifestyleSvetVesti

22.12.2021 09:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Medijska agencija Xinhua News uskoro objavljuje vesti u vidu digitalnih tokena Medijska agencija Xinhua News uskoro objavljuje vesti u vidu digitalnih tokena
Kineska medijska kuća Xinhua News Agency planira da uskoro objavi vesti u obliku kolektabilnih digitalnih tokena koji će biti bazirani na tehnologiji korišćenoj za... Medijska agencija Xinhua News uskoro objavljuje vesti u vidu digitalnih tokena

Kineska medijska kuća Xinhua News Agency planira da uskoro objavi vesti u obliku kolektabilnih digitalnih tokena koji će biti bazirani na tehnologiji korišćenoj za pravljenje NFT.

Kolektabilni tokeni, koji predstavljaju foto-reportaže iz ove godine, biće objavljeni besplatno preko Xinhua News aplikacije, saopšteno je iz novinske agencije, piše Bloomberg.

Medijska kompanija je odluku donela i pored toga što su regulatori u Pekingu zabranili gotovo sve vrste transakcija kriptovaluta.

U poslednjih nekoliko godina zabranjene su skoro sve aktivnosti od razmene, preko inicijalne ponude, novčića do rudarenja i transakcija. Iako kineske vlasti ne smatraju NFT ilegalnim, oni jesu siva zona u kojoj svaki učesnik pažljivo povlači poteze kako bi izbegao nadzor.

NFT-ovi funkcionišu po protokolima sličnim kao ether i njihova trgovina se izvan Kine obavlja slobodno, ponekad dostižući milione dolara. Primer za to je NFT kolumna novinske agencije New York Times, koja je prodata za 560.000 dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...