U odnosu na prošli mesec najviše poskupele ugostiteljske usluge

Međugodišnja inflacija u Crnoj Gori 3,1 odsto u julu

NovacRegionVesti

17.8.2021 14:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Međugodišnja inflacija u Crnoj Gori 3,1 odsto u julu Međugodišnja inflacija u Crnoj Gori 3,1 odsto u julu
Cene proizvoda i usluga za ličnu potrošnju u Crnoj Gori porasle su u julu 2021. godine za 0,3 odsto u odnosu na prethodni mesec,... Međugodišnja inflacija u Crnoj Gori 3,1 odsto u julu

Cene proizvoda i usluga za ličnu potrošnju u Crnoj Gori porasle su u julu 2021. godine za 0,3 odsto u odnosu na prethodni mesec, objavio je danas državni zavod za statistiku Monstat. U odnosu na jul 2020. godine, potrošačke cene su prošlog meseca u proseku bile više za 3,1 procenat.

Cene u hotelima i restoranima su na mesečnom nivou porasle za 2,6 odsto, prevoz je poskupeo za 1,7 procenata, a stanovanje, voda, struja, gas i druga goriva za 0,5 procenata.

Nameštaj, oprema za domaćinstvo i rutinsko održavanje stana poskupeli su za 0,3 odsto, a kategorije alkoholnih pića i duvana, zdravlja, rekreacije i kulture, te ostalih dobara i usluga za po 0,1 odsto.

S druge strane, pojeftinili su odeća i obuća za 1,1 procenat i hrana i bezalkoholna pića 0,1 odsto, navodi se u saopštenju.

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Potrošačke cene u Cnoj Gori su u periodu januar-jul 2021. godine, u poređenju sa istim lanjskim periodom, u proseku porasle za 1,4 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...