energent ne treba koristiti kao političko oružje, ističe nemačka kancelarka

Merkel pozvala Rusiju da produži tranzit gasa kroz Ukrajinu

SvetVesti

22.8.2021 16:44 Autor: Gordana Bulatović 0

Merkel pozvala Rusiju da produži tranzit gasa kroz Ukrajinu Merkel pozvala Rusiju da produži tranzit gasa kroz Ukrajinu
Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas na dogovor o produženju tranzita ruskog gasa kroz Ukrajinu i rekla da Nemačka želi da pomogne Ukrajini... Merkel pozvala Rusiju da produži tranzit gasa kroz Ukrajinu

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas na dogovor o produženju tranzita ruskog gasa kroz Ukrajinu i rekla da Nemačka želi da pomogne Ukrajini u prelasku na obnovljivu energiju.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u petak da će produžiti sporazum o gasu sa Ukrajinom koji ističe 2024. godine, podseća Reuters.

„Gas ne treba koristiti kao geopolitičko oružje“, rekla je Merkelova nakon sastanka sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim u Kijevu, i dodala da je važno da Ukrajina ostane tranzitno zemljište.

Nemačka se obavezala da će podržati Ukrajinu u razvijanju novog energetskog miksa i da će podržati razvoj novih projekata sa milijardu evra.

Jedna od ideja za budućnost bila je upotreba sadašnjih gasovoda za transport vodonika, „ali to je projekat koji se još mora razvijati korak po korak i koji ne može zameniti tranzit gasa do 2024. godine“, rekla je Merkel, prenosi Tanjug.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...