MESO NAJSKUPLJE U AUSTRIJI Cene za 50 odsto veće od proseka u EU

EUVesti

19.8.2020 08:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

MESO NAJSKUPLJE U AUSTRIJI Cene za 50 odsto veće od proseka u EU MESO NAJSKUPLJE U AUSTRIJI Cene za 50 odsto veće od proseka u EU
Najvišu cenu mesa u Evropskoj uniji tokom čitave 2019. godine imala je Austrija, pokazuju ovi podaci Eurostata, statističke agencije EU. U toj zemlji je... MESO NAJSKUPLJE U AUSTRIJI Cene za 50 odsto veće od proseka u EU

Najvišu cenu mesa u Evropskoj uniji tokom čitave 2019. godine imala je Austrija, pokazuju ovi podaci Eurostata, statističke agencije EU.

U toj zemlji je indeks nivoa cena za meso bio 145. Tako je cena mesa u Austriji bila za skoro 50 odsto veća od proseka u celoj Evropskoj uniji, prenosi Tanjug.

Posle Austrije, meso je bilo najskuplje u Luksemburgu, Francuskoj, Holandiji, Belgiji i Finskoj.

Sa druge strane, zemlje, članice EU, u kojima je ovaj proizvod bio najjeftiniji u 2019. godini bile su u Poljska i Rumunija, obe s indeksom cena od 63. Podaci Eurostat pokazuju da za ovim zemljama slede Bugarska (66) i Litvanija (71).

Ovom statistikom obuhvaćene su govedina i teletina, svinjetina, jagnjetina, ovčije i kozje meso, perad, kao i mesne prerađevine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...