MILIJARDE EVRA POMOĆI ZA PRIVATNIKE, bez smanjenja plata u javnom sektoru

IzdvajamoPreduzetnikSrbijaVesti

25.3.2020 14:55 Autor: Ljiljana Begović 1

MILIJARDE EVRA POMOĆI ZA PRIVATNIKE, bez smanjenja plata u javnom sektoru MILIJARDE EVRA POMOĆI ZA PRIVATNIKE, bez smanjenja plata u javnom sektoru
Država priprema ozbiljan paket mera i obezbediće značajnu pomoć privrednicima, a najveći deo te pomoći – više milijardi evra, biće uloženo u privatni sektor,... MILIJARDE EVRA POMOĆI ZA PRIVATNIKE, bez smanjenja plata u javnom sektoru

Država priprema ozbiljan paket mera i obezbediće značajnu pomoć privrednicima, a najveći deo te pomoći – više milijardi evra, biće uloženo u privatni sektor, najavio je u sredu predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio privatnicima: „Imaćete značajnu pomoć države, to vam garantujem“.

„Za deset dana, možda i ranije, izaći ćemo sa prvim velikim i značajnim merama, pa ćemo da sednemo da vidimo šta je to što još možemo i šta možemo da očekujemo od vas“, rekao je Vučić tokom posete volonterima i privrednicima koji šalju pomoć ugroženima. On je zahvalio privrednicima što su pomogli i donirali svoje proizvode u velikim količinama, kao i što su dali novac za mašine do kojih se sada teško dolazi.

Vučić je istakao da je Srbija spremnije dočekala krizu izazvanu korona virusom nego druge zemlje i dodao da skoro sve druge zemlje u regionu idu na drastično smanjenje plata u javnom sektoru, ali da Srbija to neće raditi zato što bolje stojimo po pitanju javnih finansija, kao i da zbog toga država može više da pomogne.

Sa privrednicima će biti razgovora i o korporativnim obveznicima i drugim načinima na koje bi država mogla da im pomogne i kako bi se sačuvao privatni sektor, rekao je Vučić i ponovio da je u ovom trenutku zdravlje ljudi prioritet. On je zamolio privrednike da dobro obezbede radnike koji i dalje rade sa zaštitinom opremom i da brinu o njihovim životima.

Vučić je naveo da što se tiče mera, postoje dva pristupa po pitanju plata i poreza i da će pokušati da se nađe najbolje rešenje i za državu i poslodavce. Kako je rekao, javni sektor je u teškom stanju trenutno ali u relativno dobrom ako se uporedi sa zemljama u okruženju. „Zato ćemo najveći deo novca, ogromno parče, udeo koji budemo izdvajali, a taj paket će svakako biti više milijardi evra – uložiti u privatni sektor, jer nećemo da javni sektor ponovo bude privlačniji od privatnog sektora“, naveo je on.

  • N.N.

    7.10.2020 #1 Author

    Valjda ce se ovo obistiniti, da ne bude- obecanje, ludom radovanje.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...