MISIJA MMF OD 5. DO 16. OKTOBRA U BEOGRADU Srbija neće tražiti nova sredstva, kaže Mali

IzdvajamoNovacSrbijaVesti

18.9.2020 10:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

MISIJA MMF OD 5. DO 16. OKTOBRA U BEOGRADU Srbija neće tražiti nova sredstva, kaže Mali MISIJA MMF OD 5. DO 16. OKTOBRA U BEOGRADU Srbija neće tražiti nova sredstva, kaže Mali
Misija MMF virtuelno će boraviti u Srbiji od 5. do 16. oktobra kako bi se dogovorili oko budžeta za 2021. godinu, najavio je ministar... MISIJA MMF OD 5. DO 16. OKTOBRA U BEOGRADU Srbija neće tražiti nova sredstva, kaže Mali

Misija MMF virtuelno će boraviti u Srbiji od 5. do 16. oktobra kako bi se dogovorili oko budžeta za 2021. godinu, najavio je ministar finansija Siniša Mali, dodajući da im Srbija neće tražiti nova sredstva jer joj nisu potrebna.

On je gostujući na TV Prva rekao da će sa misijom razgovarati i oko statusa mera koje je Srbija sprovodila.

„Nova tranša od MMF nam ne treba, mi smo samoodrživi“, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, sa MMF postoji sporazum savetodavnog karaktera, a njihovi saveti su uvek dobronamerni i dobrodošli.

„Raduje me što su pre tri nedelje rekli u izveštaju da su mere Srbije pravovremene, sveobuhvatne i da imaju ogroman efekat na očuvanje zaposlenost i privrednih aktivnosti“, zaključio je Ministar.

Radi se i na rebalansu i na budžetu za 2021. godinu

Ministar finansija je rekao da su u predlogu budžeta za 2021. godinu korisnici budžeta dali više od 30 odsto više zahteva nego što ima novca.

„To je uvek tako, nikada pregovori nisu laki, svi oni imaju neki svoje ideje i želje, ali na kraju uvek sednemo i definišemo šta su prioriteti. Nama budžet za 2021. godinu, nakon korone i ove godine treba da bude razvojni, ali i da obezbedi davanja“, rekao je Mali.

On je dodao da nije važno ko je od korisnika tražio više novca, ali da će se na kraju definisati zajednički prioriteti i sve sprovesti kako treba.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...