MIŠKOVIĆ KUPIO SAVA CENTAR Najveći kongresni centar u rukama Delta Holdinga

IzdvajamoSrbijaVesti

9.11.2020 11:09 Autor: Marija Jovanović 5

MIŠKOVIĆ KUPIO SAVA CENTAR Najveći kongresni centar u rukama Delta Holdinga MIŠKOVIĆ KUPIO SAVA CENTAR Najveći kongresni centar u rukama Delta Holdinga
Delta Holding novi je vlasnik Sava Centra, najvećeg kongresnog centra u Srbiji. Prodaja putem javnog nadmetanja obavljena je jutros, a ova kompanija bila je... MIŠKOVIĆ KUPIO SAVA CENTAR Najveći kongresni centar u rukama Delta Holdinga

Delta Holding novi je vlasnik Sava Centra, najvećeg kongresnog centra u Srbiji. Prodaja putem javnog nadmetanja obavljena je jutros, a ova kompanija bila je jedini ponuđač na javnoj prodaji, koju je oglasio Grad Beograd.

Da podsetimo, Delta Holding u petak je predao ponudu za kupovinu Sava Centra čime je potvrdio spremnost da prihvati cenu od 17,5 miliona evra i obavezna ulaganja od 50 miliona evra, koja su postavljena kao uslov u javnom konkursu.

SC
Foto: Printscreen youtube

Prema proceni stranih konsultanata, koje je angažovala Delta, investicija za renoviranje Sava Centra biće veća od 60 miliona evra, objavila je kompanija.

Delta se obavezala na očuvanje arhitekture objekta i njegovog spoljašnjeg izgleda, kao i na zadržavanje postojeće namene Sava Centra. Ova kompanija planira kompletno renoviranje, a investicija predviđa zamenu staklene fasade, izradu novih elektroinstalacija, kao i pogona za hlađenje i grejanje, uvođenje kompletno novih multimedijalnih instalacija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...