MK GROUP ŠIRI SVOJE POSLOVANJE U SLOVENIJI Miodrag Kostić kupio Heta Asset Resolution

BiznisRegionSrbijaVesti

17.6.2020 12:20 Autor: Marija Jovanović 2

MK GROUP ŠIRI SVOJE POSLOVANJE U SLOVENIJI Miodrag Kostić kupio Heta Asset Resolution MK GROUP ŠIRI SVOJE POSLOVANJE U SLOVENIJI Miodrag Kostić kupio Heta Asset Resolution
Vlasnik “MK Group” Miodrag Kostić kupio je još jednu kompaniju u Sloveniji – “Heta Asset Resolution” (Heta Aset Rezolušn). Reč je o kompaniji koja... MK GROUP ŠIRI SVOJE POSLOVANJE U SLOVENIJI Miodrag Kostić kupio Heta Asset Resolution

Vlasnik “MK Group” Miodrag Kostić kupio je još jednu kompaniju u Sloveniji – “Heta Asset Resolution” (Heta Aset Rezolušn). Reč je o kompaniji koja je nastala od nekadašnje posrnule banke “Hypo”, a prema nezvaničnim informacijama, Kostić je za nju ponudio između 220 i 230 miliona evra.

Kako navode slovenački mediji, ova kompanija ima oko 550 miliona evra potraživanja i oko 100 miliona evra vrednih nekretnina. “Heta”, između ostalog, poseduje 54.000 kvadrata zemlje u Ljubljani, poslovnu zgradu Metalke na platformi Ajdovščina u Ljubljani i 37.350 kvadrata zemljišta na području nekadašnjeg Delamarisa u Izoli, pogodnom za gradnju hotela, velnes centara, apartmana i vila.

Akvizicija Heta Asset Resolution predstavlja potvrdu planova MK Group u pogledu jačanja regionalnog prisustva, istakao je finansijski direktor kompanije Andrija Vuković.

Foto: MK Group

U Sloveniji smo prisutni već pet godina i posedujemo Gorenjsku banku, hotel Kempinski Palace Portorož,  kao i 53 odsto Aerodroma Portorož. Do sada smo uložili  preko 126 miliona evra, a kupovinom Heta Asset Resolution nastavljen je niz investicija, što pokazuje koliko je za MK Group značajno tržište Slovenije”, kazao je Vuković.

“MK Group” je, kako se navodi u saopštenju ove kompanije, još krajem prošle godine na tenderu izabrana za najboljeg ponuđača, a zvaničnim odobrenjem Javne agencije Republike Slovenije za zaštitu konkurencije i odobrenjima komisija za zaštitu konkurencije Srbije i Crne Gore, ispunjeni su i formalni zahtevi za isplatu kupoprodajne cene i preuzimanje vlasništva nad pomenutom kompanijom.

Kompanija MK Group je jedna od vodećih regionalnih kompanija sa bilansnom aktivom od gotovo pet milijardi evra. Posluje u domenu agrara, bankarstva i turizma sa posebnim akcentom na Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

  • NikolaB

    18.6.2020 #1 Author

    mk grupa se siri rapidno, kupili su i 70% akcija viktoria grupe

    Odgovori

  • Lija

    31.8.2023 #2 Author

    Kostić ozbiljan igrač

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...