Anonimna anketa među zaposlenima u svetski poznatoj banci

Mladi bankari u Goldman Saksu rade 20 sati dnevno

BankeNovacSvetVesti

21.3.2021 13:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Mladi bankari u Goldman Saksu rade 20 sati dnevno Mladi bankari u Goldman Saksu rade 20 sati dnevno
Rezultati istraživanja sprovedenog među novoprimljenim zaposlenima u Goldman Saksu, a o kojima izveštava Gardijan, izazvali su žestoke reakcije javnosti. Anonimna anketa je, naime, pokazala... Mladi bankari u Goldman Saksu rade 20 sati dnevno

Rezultati istraživanja sprovedenog među novoprimljenim zaposlenima u Goldman Saksu, a o kojima izveštava Gardijan, izazvali su žestoke reakcije javnosti. Anonimna anketa je, naime, pokazala da su novoprimljeni radnici u svetski poznatoj banci radili u, kako se u istraživanju konstatuje – nehumanim uslovima. 

Iako se posao u ovoj banci vidi kao jedan od poslovnih poteza koji se mogu smatrati najprestižnijim u karijeri, prema rezultatima ankete, za sve one koji su u banku tek došli, to je značilo radnu nedelju od preko 100 sati, odnosno oko 20 sati dnevno, žestok takmičarski ritam i neprijatno ponašanje nadređenih.

Britanski list, ipak, podseća da ovi rezultati i nisu baš iznenađujući imajući u vidu da je 2015. godine jedan zaposleni oduzeo sebi život, navodno zbog nemogućnosti da prati ritam rada u banci.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...