Šef Pentagona upozorio na loš standard vojnog osoblja

Mladi pripadnici američke armije na ivici gladi

LifestyleSvetVesti

18.11.2021 14:16 Autor: Vladimir Jokanović 1

Mladi pripadnici američke armije na ivici gladi Mladi pripadnici američke armije na ivici gladi
Američki ministar odbrane Lojd Ostin (Lloyd Austin) naložio je u sredu uvođenje mera za pomoć porodicama vojnih lica, koje se bore da upravljaju rastućim... Mladi pripadnici američke armije na ivici gladi

Američki ministar odbrane Lojd Ostin (Lloyd Austin) naložio je u sredu uvođenje mera za pomoć porodicama vojnih lica, koje se bore da upravljaju rastućim cenama hrane i stanovanje, ocenjujući da su troškovi za osnove potrebe „pitanje spremnosti“ za američku vojsku.

Ostin je rekao da će se privremeno povećati iznos uplata koje primaju vojnici na određenim lokacijama kako bi se pomoglo u plaćanju smeštaja izvan baza, prenosi Bloomberg. To će važiti u oblastima gde su troškovi zakupa stanova porasli za 10 odsto i više.

„Ovo je pitanje spremnosti i zato sam fokusiran na to da se pobrinem da pripadnici naše službe i njihove porodice imaju ono što im je potrebno da napreduju“, objasnio je Ostin. Ubrzana inflacija u SAD predstavlja problem za sve više vojnih porodica, koje se bore da sastave kraj s krajem. On je obećao da će Pentagon pronaći način da poveže članove službe sa programima podrške.

Rastući troškovi pogađaju američka domaćinstva uprkos nedavnom povećanju plata, nakon što je istekla savezna pomoć za oko 7,5 miliona građana. Prosečna zarada po satu, prilagođena u odnosu na inflaciju, u oktobru je bila niža za 1,2 odsto nego godinu dana ranije.

Anketa o životnom standardu vojne porodice iz prošle godine, koju je sprovela neprofitna organizacija Blue Star Families Inc. pokazala je da je 29 odsto porodica mlađih pripadnika vojske prijavilo glad. Vojnik sa dve godine iskustva ili manje, može očekivati oko 21.000 dolara godišnje kao osnovnu platu, plus dodatke za stanovanje i izdržavanje.

Porodice pripadnika američke vojske suočavaju se sa „alarmantnom stopom nesigurnosti ishrane“, uvećanom tokom pandemije korona virusa i zbog njenih ekonomskih posledica, navedeno je u nacrtu izveštaja Predstavničkog doma Kongresa koji prati fiskalne mere potrošnje Pentagona za 2022. godinu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...